Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı İçin Gereçler
400 gr. dana kuşbaşı
1 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet sarı biber ( olmasa da olur)
10 adet mantar
1 dolu tatlı kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağ
1’er yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
Tuz ( damak tadınıza nazaran )
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su
Patates püresi için:
6-7 adet orta uzunluk patates
Tuz, karabiber
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt ( azar azar ekleyerek koyalım️)
Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı Yapılışı
Kuşbaşı etlerimizi ince dilimleyerek kızgın wok tava ya da hafif derin bir tavaya alıp suyunu salıp, çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu düzgünce çekince zeytinyağını, soğanı, sarımsağı ve ince doğradığımız biberleri katıp güzelce pişirmeye devam ediyoruz.
Çok eritmeden mantarlarımızı da ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
1 dolu tatlı kaşığı unu serpip, düzgünce karıştırıyoruz.
2 dakika kadar pişirdikten sonra salçalarımızı ekleyip kokuları çıkana kadar pişiriyoruz.
Gerisinden baharatlarımızı, suyumuzu ve tereyağımızı ekleyip hafif ateşte 15 dakika kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
Patates püremiz için patateslerimizi soyup az tuz ekleyerek uygunca yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzüp tekrar tencereye alıp güzelce eziyoruz.
Sütü, tuzu, karabiber ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ben patates püresinde çok pürüzsüz olmasındansa hafif ezilmemiş kesimler olmasını seviyorum. Tabiki isteğinize kalmış
Afiyetler olsun, sevgiyle kalın
400 gr. dana kuşbaşı
1 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet sarı biber ( olmasa da olur)
10 adet mantar
1 dolu tatlı kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağ
1’er yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
Tuz ( damak tadınıza nazaran )
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı acı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su
Patates püresi için:
6-7 adet orta uzunluk patates
Tuz, karabiber
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt ( azar azar ekleyerek koyalım️)
Mantarlı Et Sote Ve Patates Püresi (Nefissssssss) Tanımı Yapılışı
Kuşbaşı etlerimizi ince dilimleyerek kızgın wok tava ya da hafif derin bir tavaya alıp suyunu salıp, çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu düzgünce çekince zeytinyağını, soğanı, sarımsağı ve ince doğradığımız biberleri katıp güzelce pişirmeye devam ediyoruz.
Çok eritmeden mantarlarımızı da ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
1 dolu tatlı kaşığı unu serpip, düzgünce karıştırıyoruz.
2 dakika kadar pişirdikten sonra salçalarımızı ekleyip kokuları çıkana kadar pişiriyoruz.
Gerisinden baharatlarımızı, suyumuzu ve tereyağımızı ekleyip hafif ateşte 15 dakika kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
Patates püremiz için patateslerimizi soyup az tuz ekleyerek uygunca yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzüp tekrar tencereye alıp güzelce eziyoruz.
Sütü, tuzu, karabiber ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ben patates püresinde çok pürüzsüz olmasındansa hafif ezilmemiş kesimler olmasını seviyorum. Tabiki isteğinize kalmış
Afiyetler olsun, sevgiyle kalın