Son konular

Mantarlı Et Sote

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş)
250 ml su
1 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılmış
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın, etlerinizi ek edip, kapağını kapatıp, biraz kavrulsun. Etler tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki çeşit karıştırıp ocağın altını kısıp kapağı kapalı halde etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Bu pişme mühleti en az yarım saat kadar sürebilir.
Daha sonra etlerinizi denetim edin etler sert ise yarım su bardağı sıcak su ek edip suyunu çekip tencerenin tabanında yalnızca yağı olması gerekiyor.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı küçük küp küp doğranmış biberleri ekleyip biraz kavurun salçayı ek edin bir iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip, soteleyin.
Ardından suyunu ve nişastayı ek edin defne yaprağını ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Ispanak Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta uzunluk soğan 400 gram mantar 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 bağ ıspanak Tuz karabiber Tavuk sote için; 500 gram tavuk eti Tuz Karabiber Kajun baharatı Kekik Pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuş başı 400 gram mantar 1 adet kırmızı biber 3 adet yeşil biber 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2 adet orta uzunluk domates 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin 1 er...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ince doğranmış hindibudu et 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 orta uzunluk soğan 1 büyük uzunluk kırmızıbiber/paprika yada 2-3 kapyabiberi 1 yahut 2 kutu hazır mantar (isteğe göre) 1 büyük diş sarımsak 1 yemek kaşığı domatez salçası 500...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kg kuşbaşı et 1 tane kuru soğan 2 tane sivri biber 2 tane domates 1/2 (yarım) kg mantar 2 yemek kaşığı salça 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Et Sote Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana eti ( boyun kısmından ) 1 adet soğan 3 adet domates 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 çay bardağına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt