Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
2 tane domates
1/2 (yarım) kg mantar
2 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve kuşbaşı etlerimizi alıp, et siyah suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonra mantarlarımızı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
Sotelik doğranmış kuru soğanı ve biberleri ekleyip kavuralım.
Salçamızı kavurduktan sonra, tuz ve baharatları ekleyip üzerine 2 su bardağı su ekleyelim ve etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Mantarlı Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kg kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
2 tane domates
1/2 (yarım) kg mantar
2 yemek kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve kuşbaşı etlerimizi alıp, et siyah suyunu çekene kadar soteleyelim.
Daha sonra mantarlarımızı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
Sotelik doğranmış kuru soğanı ve biberleri ekleyip kavuralım.
Salçamızı kavurduktan sonra, tuz ve baharatları ekleyip üzerine 2 su bardağı su ekleyelim ve etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Mantarlı Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı