SoruCevap
Yeni Üye
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar
1 büyük havuç
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç, nişastası çıkana kadar yıkanır mantarlar ve havuç küp küp doğranır.
Ayrı farklı sotelenir.
Pilavı yapacağımız tencereye tereyağ alınır.
Yağ erdikten sonra pirinç eklenir 5 dk kadar kavrulur. Tuz eklenir.
3. 5 su bardağı sıcak su eklenir (pirinçe nazaran değişiklik gösterebilir).
Mantar ve havuç eklenir.
Kapağı kapatılır.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram mantar
1 büyük havuç
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç, nişastası çıkana kadar yıkanır mantarlar ve havuç küp küp doğranır.
Ayrı farklı sotelenir.
Pilavı yapacağımız tencereye tereyağ alınır.
Yağ erdikten sonra pirinç eklenir 5 dk kadar kavrulur. Tuz eklenir.
3. 5 su bardağı sıcak su eklenir (pirinçe nazaran değişiklik gösterebilir).
Mantar ve havuç eklenir.
Kapağı kapatılır.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı