Son konular

Mantarlı Havuçlu Pilav

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar
1 büyük havuç
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz

Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç, nişastası çıkana kadar yıkanır mantarlar ve havuç küp küp doğranır.
Ayrı farklı sotelenir.
Pilavı yapacağımız tencereye tereyağ alınır.
Yağ erdikten sonra pirinç eklenir 5 dk kadar kavrulur. Tuz eklenir.
3. 5 su bardağı sıcak su eklenir (pirinçe nazaran değişiklik gösterebilir).
Mantar ve havuç eklenir.
Kapağı kapatılır.
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Mantarlı Havuçlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı pirinç 1 paket mantar 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı margarin Damak tadına göre tuz 1 su bardağı et suyu Mantarlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet ince rendelenmiş havuç 10 adet mantar 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal Tuz Dereotu Havuçlu Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Havuçlu Bademli Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı pirinç ( 20 dakika ılık tuzlu suda beklemiş süzülmüş ) 1 adet havuç 1 küçük kase badem ( kaynar suda beklerseniz kabuklarını kolaylıkla sorabilirsiniz ) 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 silme tatlı kaşığı tarçın 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 200 gram kuşbaşı doğranmış et 1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut 1 orta boy havuç 1 orta boy soğan 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme) Tuz Karabiber Kimyon 2 su bardağı sıcak su (pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kuzu kuşbaşı et 6 -7 adet arpacık soğan 1 adet havuç 8 -10 adet mantar 2 adet domates Yarım çay sıvı yağ Tuz Pulbiber Karabiber Baharatlar isteğe nazaran değişip eklenebilir Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt