Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo kuzu külbastı
3 adet kapya biber
3 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 adet domates
20 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ocakta ısıtıyoruz etleri jülyen doğruyoruz, ısınan tavaya atıyoruz 3 dakika alt üst soteliyoruz.
Kapya biber ve sivri biberi serçe parmak büyüklüğünde doğruyoruz, tavaya ekliyoruz, sıvı yağıda ekliyoruz güzelce soteliyoruz.
En son kabuklarını soyduğumuz mantarlı iri iri doğruyoruz onuda tavaya ekliyoruz, ortada bir karıştırıyoruz.
Tuz ve baharatları ekliyoruz, en son domates ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyip, altını kısıyoruz.
Tavayı ortada bir karıştırıyoruz 5 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kuzu külbastı
3 adet kapya biber
3 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 adet domates
20 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavayı ocakta ısıtıyoruz etleri jülyen doğruyoruz, ısınan tavaya atıyoruz 3 dakika alt üst soteliyoruz.
Kapya biber ve sivri biberi serçe parmak büyüklüğünde doğruyoruz, tavaya ekliyoruz, sıvı yağıda ekliyoruz güzelce soteliyoruz.
En son kabuklarını soyduğumuz mantarlı iri iri doğruyoruz onuda tavaya ekliyoruz, ortada bir karıştırıyoruz.
Tuz ve baharatları ekliyoruz, en son domates ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyip, altını kısıyoruz.
Tavayı ortada bir karıştırıyoruz 5 dakika pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Kuzu Külbastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı