Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
200 gram mantar
1 ,5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet domates
2 kısım kereviz sapı ve yaprağı
3 adet yeşil biber
4 kaşık kadar haşlanmış süt mısır
1 tatlı kaşığından az salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzeler yıkanıp domateslerin kabukları soyulup doğranır.
Evvel tencereye sıvı yağ dökülüp soğanlar ve biberler biraz sotelendikten sonra kereviz yeşillikleri eklenir sotelemeye devam edilir.
Domates, mantarlar ve tuzu eklenir suyu çekene kadar pişirildikten sonra salça eklenip güzelce karıştırılır.
Evvelden yıkanan bulgurlar ve mısırlar eklenir.
Üzerini geçene kadar tavuk suyu az gelirse olağan su ek edilerek 20 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun ♡.
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram mantar
1 ,5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet domates
2 kısım kereviz sapı ve yaprağı
3 adet yeşil biber
4 kaşık kadar haşlanmış süt mısır
1 tatlı kaşığından az salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sebzeler yıkanıp domateslerin kabukları soyulup doğranır.
Evvel tencereye sıvı yağ dökülüp soğanlar ve biberler biraz sotelendikten sonra kereviz yeşillikleri eklenir sotelemeye devam edilir.
Domates, mantarlar ve tuzu eklenir suyu çekene kadar pişirildikten sonra salça eklenip güzelce karıştırılır.
Evvelden yıkanan bulgurlar ve mısırlar eklenir.
Üzerini geçene kadar tavuk suyu az gelirse olağan su ek edilerek 20 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun ♡.
Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı