Mantarlı Sebzeli Köfte (Karıştır At Fırına) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Sebzeleri;
300 gram mantar
2 adet patates
1 adet havuç
5 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan yada arpaçık soğan
10 adet çeri domates yada iki adet olağan domates
Baharatları;
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kekik
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
5.6 yemek kaşığı zeytinyağ yahut sıvı yağ
Mantarlı Sebzeli Köfte (Karıştır At Fırına) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesini hazırlıyoruz, bütün köfte materyallerini yoğurma kabına alıyoruz çok güzel yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlak biçim veriyoruz vaktimiz varsa buzdolabında köfteleri dinlendirelim.
Sebzeleri hazırlıyoruz mantarları temizleyip yemeklik doğruyoruz patatesin kabuklarını soyup küp formunda yemeklik doğruyoruz.
Havucu ve öbür zerzevatları doğruyoruz.
Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
Sosunu hazırlıyoruz sıvı yağ,salça,baharatlar ve suyunu karıştırıp hepsini çırpıyoruz.
Sosu sebzelerin üzerine ek edip hepsini karıştırıyoruz köfteleri üzerine diziyoruz.
Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıp 190 derece fırının en alt tarafında pişmeye bırakıyoruz. Afiyetle.
Mantarlı Sebzeli Köfte (Karıştır At Fırına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
300 gram kıyma
3 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Sebzeleri;
300 gram mantar
2 adet patates
1 adet havuç
5 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan yada arpaçık soğan
10 adet çeri domates yada iki adet olağan domates
Baharatları;
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kekik
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
5.6 yemek kaşığı zeytinyağ yahut sıvı yağ
Mantarlı Sebzeli Köfte (Karıştır At Fırına) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesini hazırlıyoruz, bütün köfte materyallerini yoğurma kabına alıyoruz çok güzel yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlak biçim veriyoruz vaktimiz varsa buzdolabında köfteleri dinlendirelim.
Sebzeleri hazırlıyoruz mantarları temizleyip yemeklik doğruyoruz patatesin kabuklarını soyup küp formunda yemeklik doğruyoruz.
Havucu ve öbür zerzevatları doğruyoruz.
Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
Sosunu hazırlıyoruz sıvı yağ,salça,baharatlar ve suyunu karıştırıp hepsini çırpıyoruz.
Sosu sebzelerin üzerine ek edip hepsini karıştırıyoruz köfteleri üzerine diziyoruz.
Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıp 190 derece fırının en alt tarafında pişmeye bırakıyoruz. Afiyetle.
Mantarlı Sebzeli Köfte (Karıştır At Fırına) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı