Son konular

Mantarlı Soslu Biftek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mantarlı Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller
4 kesim biftek
3 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
200 gram mantar
1 adet kuru soğan
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Mantarlı Soslu Biftek Tanımı Yapılışı

Etleri borcama alalım, sarımsağı bıçağın düz tarafı ile ezelim .
Zeytin yağı ,soya sosunu üzerine dökelim ve sarımsağı da etlerin üzerine yerleştirelim.
Üzerini streçleyip 3 yahut 4 saat buzdolabında bekletelim ,vaktiniz varsa bi gece öncesinden yapın ben bi gece beklettin.
Soğanı piyazlık doğrayın, mantarı doğrayın.
Tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup güzelce kızdıralım.
Soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
Daha sonra mantarı ek ediyoruz yüksek ateşte (mantar suyunu salmasın diye) üzerine kekik ilave ediyoruz ve ocağın altını kısıp kremasını ekliyoruz.
Pişiriyoruz ,kıvamı yoğunlaşınca tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
Etleri pişirmek için tavamızı uygunca kızdırıyoruz .
Ete tuz ve karabiber ekleyip kızartıyoruz .
Et pişince tereyağını ekliyoruz, eriyen tereyağını bi kaşık yardımı ile etlerin üzerine dökelim ve servis tabağına eti koyalım.
Üzerine mantarlı sostan ekliyoruz.
Afiyet olsun. Ben yanına pirinç pilavı ve patates püresi tercih ettim siz damak tadınıza nazaran tercih yapabilirsiniz.
 
Üst Alt