Son konular

Mantarlı Soslu Et

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mantarlı Soslu Et Tanımı İçin Materyaller
6 modül dana antrikot
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
6-8 adet mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı sıvı krema
1 tatlı kaşığı nişasta ( çok az suyla açılmış)
Tuz ve karabiber

Mantarlı Soslu Et Tanımı Yapılışı

Tavanızı ocağa alıp sıvı yağı ekleyip uygunca kızdırın.
Etleri önlü gerili mühürleyip tavadan alın tuz ve karabiber serpiştirip kenara alın.
Tıpkı tavanın içerisine tereyağ salça dörde bölmüş olduğunuz soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
Et suyunuzu ek edip kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ek edin.
Etlerinizi sosun içine yerleştirin ocağınızın altını kısıp pişmeye bırakın bu formda yaklaşık 45 dakika kadar pişirin ortada etlerinizi çevirin.
Suyu azalırsa sıcak su ek edebilirsiniz.
Etleriniz yumuşayınca tavadan soğan sarımsak ve etleri çıkartın.
Sosunuzun daha hoş pürüzsüz ve kıvamlı olması için.
Bu kademede tekrar kaynayan sosunuzun içine sıvı krema ve nişastalı suyu ek edip güzelce karıştırın.
İstediğiniz formda doğramış olduğunuz mantarları ekleyin üzerine etlerinizi yerleştirip kapağını kapatıp altını kısıp tekrar pişmeye bırakın.
Yaklaşık 45 dakika kadar sosunuz çok kalın olursa yada suyunu çok çekerse denetimli biçimde biraz su ek edebilirsiniz.
Etinizin piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatıp ister patates püresi isterseniz makarna eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar
 
Üst Alt