Son konular

Mantarlı Sucuklu Erişte Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantarlı Sucuklu Erişte Pilavı Tanımı İçin Materyaller
300 gram erişte
150 gram mantar
1 su bardağı ay formunda doğranmış sucuk
1 çay bardağı süt mısır
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Su
Pulbiber

Mantarlı Sucuklu Erişte Pilavı Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavanın içine zeytinyağı ekleyin ve akabinde erişteyi bırakıp birlikte orta derecede kavurun .
Akabinde eriştemizin üzerine denetimli yavaşça kaynar su ve tuz ek edip pilavımızı kısık ateşte pişirelim.
Akabinde mantarları küp halinde doğrayın ve sucuklarımızı yarım ay formunda doğrayın.
Akabinde farklı tavanın içine göz kararı zeytinyağı bırakıp üzerine küp formunda doğranmış mantarları ekleyip yüksek ateşte mantarları suyunu çekene kadar kavuralım.
En son üzerine sucuğumuzu ve süt mısırı ek edin.
2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın .
Akabinde dinlenmiş eriştemizin üzerine sucuklu harcımızı ve kaşarımızın yarısını bırakıp birlikte karıştıralım ve servis tabağına bırakalım.
Eriştemizin üzerine kalan kaşar peyniri rendesini ek edin.
Akabinde en son üzerine pulbiber ile süsleyin afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kahvaltılık Sucuklu Mantarlı Patates Tanımı İçin Gereçler 1 kg patates 2 adet kurusoğan Zeytinyağ Tuz Karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri İç materyaller Yarım kg mantar 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 10 adet ince dilimlenmiş sucuk Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mantarlı Erişte Makarnası Tanımı İçin Malzemeler 1 paket erişte makarna 10 adet mantar 3 kepçe et suyu 1 çay bardağı zeytinyağı Karabiber Tuz Mantarlı Erişte Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mantarları küp küp doğruyoruz. Yağ döktüğümüz tencereye alıp pişinceye kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kremalı Mantarlı Erişte Tanımı İçin Materyaller 1 paket 500 gram pancarlı erişte 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Sosu için : 2 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 1 adet tavuk bulyon 50 gram tulum peyniri ( rendelensin) 1 pk krema Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıyma Soslu Kaşarlı Erişte Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo erişte 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gram kaşar peyniri ve 50 gram telli kaşar Sos için; Yarım kg kıyma 1 orta uzunluk soğan 2 orta uzunluk domates 1 şeker kaşığı tuz Yarım şeker kaşığı kimyon Az karabiber Yarım yemek kaşığı salça Kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller 250 gram mantar (9-10 adet) 1 tane yeşilbiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı bulgur (ben iri pilavlık bulgur kullandım) Tuz,kimyon,karabiber Pulbiber,nane,kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt