Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
1 paket tavuk göğsü (500 gr)
1 paket mantar (400 gr)
1 adet orta uzunluk soğan
3 -4 sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvı yağ
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanı koyuyoruz.
Daha sonra tavukları iri kuşbaşı biçiminde doğrayıp orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Biberlerimizi doğrayıp ekliyoruz.
Mantarları küp küp iri olarak doğruyoruz tavamıza ekliyoruz. Biraz tuz atıyoruz.
Suyunu bıraktıktan sonra domatesi rendeleyip ekliyoruz. (isterseniz doğrayabilirsiniz. )
Baharatlarını ekleyip tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekince ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun
1 paket tavuk göğsü (500 gr)
1 paket mantar (400 gr)
1 adet orta uzunluk soğan
3 -4 sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sıvı yağ
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanı koyuyoruz.
Daha sonra tavukları iri kuşbaşı biçiminde doğrayıp orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Biberlerimizi doğrayıp ekliyoruz.
Mantarları küp küp iri olarak doğruyoruz tavamıza ekliyoruz. Biraz tuz atıyoruz.
Suyunu bıraktıktan sonra domatesi rendeleyip ekliyoruz. (isterseniz doğrayabilirsiniz. )
Baharatlarını ekleyip tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekince ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun