Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
1 adet büyük uzunluk tavuk göğsü
2 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
500 gram mantar
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul
Tuz
1 adet kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 su bardağı sıcak su
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları çok küçük olmayacak biçimde kuşbaşı doğrayalım ve tencereye sıvı yağı koyup tavukları kavuralım.
Sotelik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Yeşil ve kapya biberi yemeklik doğrayıp soteleyelim.
Soğanlar ve biberlerde biraz sotelenince içine mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim.
Baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha soteleyelim. Salçamızı ekleyip kavuralım. 1,5 bardak sıcak su ek edip yemeğimizi 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
1 adet büyük uzunluk tavuk göğsü
2 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
500 gram mantar
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul
Tuz
1 adet kapya biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1, 5 su bardağı sıcak su
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavukları çok küçük olmayacak biçimde kuşbaşı doğrayalım ve tencereye sıvı yağı koyup tavukları kavuralım.
Sotelik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Yeşil ve kapya biberi yemeklik doğrayıp soteleyelim.
Soğanlar ve biberlerde biraz sotelenince içine mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim.
Baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha soteleyelim. Salçamızı ekleyip kavuralım. 1,5 bardak sıcak su ek edip yemeğimizi 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.