Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
1 kilo tavuk göğsü( biz ailecek tavuğu bol seviyoruz dilerseniz yarım kg ile de yapabilirsiniz)
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Yarım kg mantar
1 büyük yada 2 orta uzunluk soğan
2 3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Tercihe nazaran karabiber ,kekik, kuru nane
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü ve materyallerimizi jülyen doğruyoruz.
Bir tavada tavuk göğsümüzü suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
Başka tavada evvel soğanları sonra sırasıyla sarımsak ve biberleri soteliyoruz.
Ben mantarları evvelden biraz haşlayıp kara suyunu alıyorum. Böylelikle pişmesi daha kolay oluyor. Hem çığ iken doğranınca pisince küçülüyor. Böylelikle boyutunuda ayarlama talihim oluyor.
Mantarları biberlere ister çığ ister haşlayıp doğrayıp ek ediyoruz. Çiğ olursa biraz daha fazla pişmesi gerekiyor.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi ek edip, tuzunu ,dilerseniz kekik, nane,karabiber eği ediyoruz.
1 çay bardağı su ek edip tavuklarla karıştırıyoruz.
Harmanlayıp 5 -10 dk daha suyunu çekene kadar bekleyip yemeğimizin altını kapatıyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
1 kilo tavuk göğsü( biz ailecek tavuğu bol seviyoruz dilerseniz yarım kg ile de yapabilirsiniz)
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Yarım kg mantar
1 büyük yada 2 orta uzunluk soğan
2 3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Tercihe nazaran karabiber ,kekik, kuru nane
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Tavuk göğsümüzü ve materyallerimizi jülyen doğruyoruz.
Bir tavada tavuk göğsümüzü suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.
Başka tavada evvel soğanları sonra sırasıyla sarımsak ve biberleri soteliyoruz.
Ben mantarları evvelden biraz haşlayıp kara suyunu alıyorum. Böylelikle pişmesi daha kolay oluyor. Hem çığ iken doğranınca pisince küçülüyor. Böylelikle boyutunuda ayarlama talihim oluyor.
Mantarları biberlere ister çığ ister haşlayıp doğrayıp ek ediyoruz. Çiğ olursa biraz daha fazla pişmesi gerekiyor.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi ek edip, tuzunu ,dilerseniz kekik, nane,karabiber eği ediyoruz.
1 çay bardağı su ek edip tavuklarla karıştırıyoruz.
Harmanlayıp 5 -10 dk daha suyunu çekene kadar bekleyip yemeğimizin altını kapatıyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.