Son konular

Mantarlı Tavuklu Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo mantar
Yarım tavuk göğsü
2 tane kapya
2 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon ve tuz
1 adet sade soda
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu

Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak mantarları yıkayıp süzelim. Ardından tavuk göğsünü ince uzun şekilde doğrayıp, yıkayıp, süzüldükten sonra ocağa alalım. Suyu çekene kadar pişirelim.
Suyu çeken tavuk göğsü ne soğan ve biberleri ekleyip, kavuralım. Mantarıda ekleyip, suyu çekene kadar pişirelim. Suyu çeken mantara toz biber karabiber kimyon ve tuz ilave edip karıştıralım. Maydanozu ekleyip ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
4 adet yufkayı üst üste koyup 8 eşit şekilde kesip üçgenler çıkaralım. Yarım çay bardağı yağı ve sodayı karıştırıp sos haline getirelim.
Kestiğimiz üçgenlerin üzerine sodalı sosdan sürüp, harçtan koyalım ben ekstra kaşar peyniri rendesi ilave ettim ama olmasada olur. Böreği sarıp, tepsiye dizelim. Üzerine yoğurt ve yumurtayı çırpın ve sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirelim (Dışı çıtır içi yumuşacık börek çok lezzetli denemenizi öneririm) servise hazır afiyet olsun
Mantarlı Tavuklu Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka 1kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti 500 gram mantar 2 adet yeşil biber 1 adet iri kapya biber 1 adet iri soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber Bir tutam kekik Tuz Zeytinyağı Yufkayı ıslatmak için; 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuklu Mantarlı Üçgen Börek Tanımı İçin Gereçler 7 adet yufka 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti 500 gram mantar 2 adet yeşil biber 1 adet iri kapya biber 1 adet iri soğan 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber Bir tutam kekik Tuz Sıvıyağ Üzerine; 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler 400 gr mantar 1 paket makarna 1 çay bardağı sıvı yağ yahut tereyağı Yarım tavuk göğsü 1 tane kuru soğan 200 ml krema 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik ve tuz Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler 1 paket 5’li yufka Yarım kg tavuk göğsü 2 adet orta uzunluk soğan 4 adet tatlı sivri biber 2 adet orta uzunluk domates 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tatlı toz biber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz Sıvıyağ yahut zeytinyağı Sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka İç harç için 1 paket mantar 1 kuru soğan 1 yemek biber salçası 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı fesleğen Yarım çay kaşığı; kimyon, karabiber, kırmızı toz biber pul biber ve tuz 2 kibrit kutusu büyüklüğünde kasar peyniri rendesi Islatmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt