Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
500 gr tavuk göğsü
500 gr mantar
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber️
1 bardak kadar zeytin yağı
2 yemek kaşığı un
1,5 2 su bardağı süt
Tuz karabiber isteğe göre baharatlandırılır
Krep için
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2-2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan kadar zeytin yağı
3 kaşık un
3 su bardağı süt
Tuz karabiber muskat rendesi üzerine yeterince kaşar rendesi
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
hazırlamaya geçelim
Tavukları ince uzun doğrayıp ısınan tavaya zeytin yağı döküp tavukları atın.
Tavuk suyunu salıp çekince kızarmaya başlayınca mantarı katıp suyunu bırakıp çekince biberleri katın biraz soteleyin.
Unu serpiştirin.
Biraz daha kavurun.
Sonra sütünü döküp sütünü çekip yoğun kıvam alınca ocağı kapatın kremalı bir kıvam alıyor.
Krep için Tüm malzemeler çırpma kabına alın unu kontrollü katın.
Önce 2 bardak katın çırpın sıvı ise un katı ise süt ekleyebilirsiniz.
Krep hamurunu çok koyu yapmayın krepler kalın olur benim 16 adet krebim oldu fotoğraftaki gibi sarın tepsiye dizin
Beşamel sosu için Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup unu katın un kaynayıp göz göz olana kadar 2 dk kavurun sütü katın.
Kaynayana kadar karıştırın.
Koyulaşıp kaynayınca katı olursa süt katarak kıvamını ayarlayın.
Tuzunu karabiberini muskat rendeleyip katın.
Krep bohçalarının üzerine beşameli dökün.
180° ısınmış fırında 15 dk pişirip kaşar rendesini serpip eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis ediyoruz.Afiyet olsun
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için
500 gr tavuk göğsü
500 gr mantar
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber️
1 bardak kadar zeytin yağı
2 yemek kaşığı un
1,5 2 su bardağı süt
Tuz karabiber isteğe göre baharatlandırılır
Krep için
2 adet yumurta
3 su bardağı süt
2-2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Beşamel sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan kadar zeytin yağı
3 kaşık un
3 su bardağı süt
Tuz karabiber muskat rendesi üzerine yeterince kaşar rendesi
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
hazırlamaya geçelim
Tavukları ince uzun doğrayıp ısınan tavaya zeytin yağı döküp tavukları atın.
Tavuk suyunu salıp çekince kızarmaya başlayınca mantarı katıp suyunu bırakıp çekince biberleri katın biraz soteleyin.
Unu serpiştirin.
Biraz daha kavurun.
Sonra sütünü döküp sütünü çekip yoğun kıvam alınca ocağı kapatın kremalı bir kıvam alıyor.
Krep için Tüm malzemeler çırpma kabına alın unu kontrollü katın.
Önce 2 bardak katın çırpın sıvı ise un katı ise süt ekleyebilirsiniz.
Krep hamurunu çok koyu yapmayın krepler kalın olur benim 16 adet krebim oldu fotoğraftaki gibi sarın tepsiye dizin
Beşamel sosu için Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup unu katın un kaynayıp göz göz olana kadar 2 dk kavurun sütü katın.
Kaynayana kadar karıştırın.
Koyulaşıp kaynayınca katı olursa süt katarak kıvamını ayarlayın.
Tuzunu karabiberini muskat rendeleyip katın.
Krep bohçalarının üzerine beşameli dökün.
180° ısınmış fırında 15 dk pişirip kaşar rendesini serpip eriyip hafif kızarınca fırından alıp servis ediyoruz.Afiyet olsun
Mantarlı Tavuklu Krepler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı