Son konular

Mantarlı Ve Jambonlu Risotto Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Resimli Mantarlı Ve Jambonlu Risotto Tarifi


Malzemeler

2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz Bizim baldoyu kullanırsanız yıkayıp, iyice suzdurun)
78 dilim jambon
810 adet mantar
1 baş buyuk boy kuru soğan
60 cl tavuk suyu (2 tavuk suyu tabletle hazırlanmış)
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar peyniri rendesi
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz

imagesmantarlivejambonlurisottotarifiresimli5ad40e55ce767

Yemeğin Hazırlanışı

Once kavuk suyunu hazırlamak icin 2 su bardağı suyun icine 2 adet tavuk suyu tableti atalım ve ufak bir tencerede, cok kısık ateşte surekli kaynar halde tutalım

Bu arada soğanı temizleyip, cok ince yemeklik olarak kıyalım Sonra mantarları yıkayalım ve ince dilimler halinde boylamasına doğrayalım Jambonları da 2 cm uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında kup kup keselim

Ote yandan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını birlikte koyup, kızınca icine soğanları atalım 2 dakika soğanları sararıncaya kadar, orta ateşte kavuralım Kavurduğumuz soğanlara ince ince doğradığımız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyelim ve bir cevirip icine jambonları atalım 2 dakika daha birlikte, yine hafif ateşte kavuralım Pirinci de uzerlerine ekleyelim Tekrar bir iki dakika daha birlikte cevirip, uzerine tavuk suyu tabletleriyle hazırladığımız tavuk suyunu kepce kepce, azar azar ekleyelim ve kaynayıncaya kadar yavaşca karıştıralım Kaynamaya başlayınca da ateşi kısıp, hafif ateşte yavaş yavaş, pirinc suyunu cekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım Ancak risotta hicbir zaman bizim pilav gibi dipdiri olmaz Her zaman hafif sulu ve lapa kıvamında kalır

Pirincler suyunu cekip, yumuşadıktan sonra ateşten alıp, servis tabağımıza alalım ve uzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın
 

Similar threads

  • Soru
Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır? Risotto yapmak için öncelikle doğru pirinç türünü seçmek önemlidir. İdeal olanı Arborio pirinci kullanmaktır. Mantarları doğrayıp soğanla birlikte soteleyin. Tencereye tereyağı ekleyin ve pirinci ekleyip kavurun. Sıcak tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Risotto nasıl yapılıyor? Risotto, İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. İtalyan pirinci kullanılarak hazırlanan bu lezzetli yemek, mantar, tavuk suyu, soğan, sarımsak gibi malzemelerle zenginleştirilir. İlk olarak, tencereye zeytinyağı ekleyin ve soğanı ve sarımsağı kavurun. Ardından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Risotto nasıl yapılır? Risotto tarifi için pirinç, soğan, sarımsak, mantar ve tavuk suyu kullanılır. Pirinç suda bekletilir ve ardından soğan ve sarımsakla birlikte kavrulur. Mantarlar eklenir ve pişirilir. Tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılır. Risotto tuz ve karabiber ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Baldo Pirincten Risotto Olur Mu? sorusu, pirinç kullanarak yapılan bir İtalyan yemeği olan risotto’nun baldo pirinç ile yapılıp yapılamayacağını sorgulayan bir sorudur. Risotto, genellikle arborio pirinci kullanılarak yapılırken, baldo pirinci de alternatif bir seçenek olarak düşünmek mümkündür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Mantarlı Ve Jambonlu Sıra Kebabı Tarifi (4 Kişilik): Mantarlı ve jambonlu sıra kebabı tarifi için öncelikle tavuk etini doğrayın. Ardından mantarları dilimleyerek hazırlayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayarak tavada soteleyin. Tavuk etini ekleyip kavurun. Baharatları ve tuzunu ekleyerek karıştırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt