Mantarlı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
1 paket mantar
2 adet sivri biber
Çeyrek sucuk
1 tabak dolusu kaşar
2 yumurta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Karabiber ,pul biber, tuz
Mantarlı Yumurta Tanımı Yapılışı
Evvel mantarları ince uzun doğrayalım.
Tereyağı tavaya alıp mantarları suyunu çekene kadar soteleyelim o sırada altını kısalım .
Biberleri ince formda doğrayalım sucukları da istediniz halde doğrayıp mantarların üstüne atıp tuzunu da atıp kavuralım.
Kısık ateşte sotelendikten sonra üzerine 2 yumurta kıralım .
Yumurtalar piştikten sonra üzerine rendelediğimiz kaşarı her yerine gelecek formda serpiyoruz .
Üstüne pul biber ve karabiber serpip tavanın kapağını kapatıp kaşar eriyene kadar bekliyoruz kısık ateşte servise hazır afiyet olsun.
1 paket mantar
2 adet sivri biber
Çeyrek sucuk
1 tabak dolusu kaşar
2 yumurta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Karabiber ,pul biber, tuz
Mantarlı Yumurta Tanımı Yapılışı
Evvel mantarları ince uzun doğrayalım.
Tereyağı tavaya alıp mantarları suyunu çekene kadar soteleyelim o sırada altını kısalım .
Biberleri ince formda doğrayalım sucukları da istediniz halde doğrayıp mantarların üstüne atıp tuzunu da atıp kavuralım.
Kısık ateşte sotelendikten sonra üzerine 2 yumurta kıralım .
Yumurtalar piştikten sonra üzerine rendelediğimiz kaşarı her yerine gelecek formda serpiyoruz .
Üstüne pul biber ve karabiber serpip tavanın kapağını kapatıp kaşar eriyene kadar bekliyoruz kısık ateşte servise hazır afiyet olsun.