Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı vakumlanmış kayseri mantısı
1 küçük kase haşlanmış nohut (Dondurucudan)
1 küçük kase kavurma (Dondurucudan)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kurumuş nane
1 çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
7 su bardağı su
Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları alalım, tereyağ eriyip köpürünce salçayı ve naneyi, baharatları ilave edelim. Salçanın kokusu çıkınca suyu ilave edelim (Burada şunu da belirteyim kavurma eklemeniz şart değil. Yerine 2su bardağı et suyu ekleyebilirsiniz)
Çorbanın suyu kaynayınca mantıyı içine dökelim, karıştıralım.
Mantılarla kaynamaya başlayınca nohut ve kavurmayı ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısalım. Arada kontrol edelim.
Mantılar pişince çorbamız hazırdır limon eşliğinde servis edelim lezzetine lezzet katalım. Afiyet olsun.
Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı vakumlanmış kayseri mantısı
1 küçük kase haşlanmış nohut (Dondurucudan)
1 küçük kase kavurma (Dondurucudan)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kurumuş nane
1 çay kaşığı pul biber
Çay kaşığı ucu ile kimyon
7 su bardağı su
Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları alalım, tereyağ eriyip köpürünce salçayı ve naneyi, baharatları ilave edelim. Salçanın kokusu çıkınca suyu ilave edelim (Burada şunu da belirteyim kavurma eklemeniz şart değil. Yerine 2su bardağı et suyu ekleyebilirsiniz)
Çorbanın suyu kaynayınca mantıyı içine dökelim, karıştıralım.
Mantılarla kaynamaya başlayınca nohut ve kavurmayı ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısalım. Arada kontrol edelim.
Mantılar pişince çorbamız hazırdır limon eşliğinde servis edelim lezzetine lezzet katalım. Afiyet olsun.
Mantı Çorbası (Nohutlu Kavurmalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı