Mantı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 adet kuru soğan
1.5 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
3-4 su bardağı su
Mantı Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı yağ tencereye alın üzerine rendelenmiş soğanı ek edelim.Biraz kavuralım.
Salçayı ekleyelim kavuralım. Suyu ek edelim.
Üstüne mantı ve haşlanmış nohutu ek edelim ve mantı pişene kadar kaynayana kadar bekleyelim.
Üstüne nanesini ve tuzunu ek edelim.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun
1 adet kuru soğan
1.5 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
3-4 su bardağı su
Mantı Çorbası Tanımı Yapılışı
Birinci olarak sıvı yağ tencereye alın üzerine rendelenmiş soğanı ek edelim.Biraz kavuralım.
Salçayı ekleyelim kavuralım. Suyu ek edelim.
Üstüne mantı ve haşlanmış nohutu ek edelim ve mantı pişene kadar kaynayana kadar bekleyelim.
Üstüne nanesini ve tuzunu ek edelim.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun