Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
4.5-5 su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
1.5 su bardağına yakın su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
350-400 gram kadar kıyma
1 büyük boy soğan (Rondodan geçirilecek. rendeleme olursa sulanıyor büyükte kalmaması gerekli o yüzden en iyi yöntem rondodan geçirmek)
Tuz, karabiber (Başka baharat kullanmıyorum gerçekten mantı tadı alabilmek için bu önemli)
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
1 büyük boy soğan
2 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ +1 yemek kaşığı tereyağı (Soğanı kavurmak için)
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Soğanlarımızı rondodan geçirip baharatlarımızı ekleyelim ve kıymamızla güzelce yoğuralım. Bir kenarda dinlenmeye bırakalım.
Ayrı bir yerde hamurumuz için yumurta, tuz ve suyu güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş ekleyerek unumuzu da katalım. Mantı hamurumuz mutlaka ele yapışmayan sert bir hamur olmalı. Sert olsun ki güzelce açılabilir olsun.
Öncelikle iyice yoğurdumuz hamurumuzu 3 parçaya bölelim. 2 hamur parçası örtü altında kalsın kenarda kurumaması için.
Aldığımız hamurun bir tanesini de 2 ye bölüp arada un serperek iyice açalım. Aparatın üzerine yerleştirelim kıyma harcımızdan dizelim aralıklara.
Diğer kalan küçük hamurumuzu da açalım ve kıyma koyduğumuz hamurun üzerine yerleştirelim.
Oklavamızla hamurun üzerinden geçelim iyice ve parmağımızla ittirdiğimizde şekil tepsimizden hamurların döküldüğünü göreceksiniz. Unladığımız tepsimize dizelim.
Tüm hamurlarda aynı işlemi uygulayalım. Pişirme kısmında kaynayan sıcak suya atın mantılarımızı 8-9 dakika içinde pişiyor.
Piştiğini anlayabilmeniz için bir küçük nokta kaynayan suda üste çıkıyor hamurlar. Yalnız çok önemli bir şey asla mantılarımızın tamamını eklemeyelim tencereye birbirine yapışmasın.
Bir porsiyonluk partiler halinde alıp yapalım ve arada karıştırıp aralanmasını sağlayalım. Pişen mantılarımızı tabağımıza alalım.
Üzerine içinde kaynadığı sudan 2-3 yemek kaşığı ekleyelim ve onun üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Son olarakta sıvı yağ ve tereyağımızla kavurduğumuz soğanlarımızı ekleyelim. Hem çok doyurucu hem çok lezzetli. Kesinlikle bu zahmete değiyor. Şimdiden afiyet olsun .
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4.5-5 su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
1.5 su bardağına yakın su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
350-400 gram kadar kıyma
1 büyük boy soğan (Rondodan geçirilecek. rendeleme olursa sulanıyor büyükte kalmaması gerekli o yüzden en iyi yöntem rondodan geçirmek)
Tuz, karabiber (Başka baharat kullanmıyorum gerçekten mantı tadı alabilmek için bu önemli)
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
1 büyük boy soğan
2 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ +1 yemek kaşığı tereyağı (Soğanı kavurmak için)
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Soğanlarımızı rondodan geçirip baharatlarımızı ekleyelim ve kıymamızla güzelce yoğuralım. Bir kenarda dinlenmeye bırakalım.
Ayrı bir yerde hamurumuz için yumurta, tuz ve suyu güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş ekleyerek unumuzu da katalım. Mantı hamurumuz mutlaka ele yapışmayan sert bir hamur olmalı. Sert olsun ki güzelce açılabilir olsun.
Öncelikle iyice yoğurdumuz hamurumuzu 3 parçaya bölelim. 2 hamur parçası örtü altında kalsın kenarda kurumaması için.
Aldığımız hamurun bir tanesini de 2 ye bölüp arada un serperek iyice açalım. Aparatın üzerine yerleştirelim kıyma harcımızdan dizelim aralıklara.
Diğer kalan küçük hamurumuzu da açalım ve kıyma koyduğumuz hamurun üzerine yerleştirelim.
Oklavamızla hamurun üzerinden geçelim iyice ve parmağımızla ittirdiğimizde şekil tepsimizden hamurların döküldüğünü göreceksiniz. Unladığımız tepsimize dizelim.
Tüm hamurlarda aynı işlemi uygulayalım. Pişirme kısmında kaynayan sıcak suya atın mantılarımızı 8-9 dakika içinde pişiyor.
Piştiğini anlayabilmeniz için bir küçük nokta kaynayan suda üste çıkıyor hamurlar. Yalnız çok önemli bir şey asla mantılarımızın tamamını eklemeyelim tencereye birbirine yapışmasın.
Bir porsiyonluk partiler halinde alıp yapalım ve arada karıştırıp aralanmasını sağlayalım. Pişen mantılarımızı tabağımıza alalım.
Üzerine içinde kaynadığı sudan 2-3 yemek kaşığı ekleyelim ve onun üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Son olarakta sıvı yağ ve tereyağımızla kavurduğumuz soğanlarımızı ekleyelim. Hem çok doyurucu hem çok lezzetli. Kesinlikle bu zahmete değiyor. Şimdiden afiyet olsun .
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı