Mantı Makarna (Harika Elde Hamur Yoğurmadan) Tanımı İçin Gereçler
1 paket mantı makarna
300 gram kıyma
1 tane kuru soğan
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İstediğiniz baharatlar
1 çay bardağı su
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Mantı Makarna (Harika Elde Hamur Yoğurmadan) Tanımı Yapılışı
Kıymanın içine kuru soğanı rendeleyin, tuzu, baharatını koyup yoğurun.
Makarnaların içine teker teker doldurun tepsiye dizin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağ ,salça ve baharatları ocakta 2 dk pişirin.
Farklı bi kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp mantının üzerine dökün. Salçalı sosu da üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
1 paket mantı makarna
300 gram kıyma
1 tane kuru soğan
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İstediğiniz baharatlar
1 çay bardağı su
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Mantı Makarna (Harika Elde Hamur Yoğurmadan) Tanımı Yapılışı
Kıymanın içine kuru soğanı rendeleyin, tuzu, baharatını koyup yoğurun.
Makarnaların içine teker teker doldurun tepsiye dizin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağ ,salça ve baharatları ocakta 2 dk pişirin.
Farklı bi kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp mantının üzerine dökün. Salçalı sosu da üzerine gezdirin. Afiyet olsun.