Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
250 gram kıyma
3.4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
İsteğe bağlı salça
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su (kıvama göre ekliyoruz sert bir hamur olacak)
Soslu mantı için;
Pul biber ve tereyağı
Mantı çorbası için;
Haşlanmış yeşil mercimek
Haşlanmış nohut
Mantı
Çorba sosu için;
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
İsteğe bağlı domates rendesi veya konservesi
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğruyoruz veya robottan çekiyoruz soğanın suyunu elimizle sıkıyoruz.
Maydanozu ve baharatları ekleyip kıymayı karıştırıyoruz.
Ben mantı aparatı ile yapıyorum çok kullanışlı ve hızlı oluyor.
Hamurları bezeler yaptıktan sonra açıyoruz. İlk açtığımız yufkayı aparatın üzerine seviyoruz ve iç harcını yerleştiriyoruz.
2. Yufkayıda açtıktan sonra iç harcı koyduğumuz aparatın üzerine seriyoruz. Sonrasında merdane veya oklava ile bastırıyoruz ve kalıbın şeklini aldırıyoruz.
Fazla kalan hamurları aldıktan sonra mantı aparatındaki martıları dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz.
Mantılarımız hepsi aynı boyda ve harika şekilde oluyor. (martılar yapışmaması için biraz unlaya biliriz. )
Soslu mantı için; mantılarımızı kaynayan suyun içine koyuyoruz. orta ateşte 10 ila 15 dk kadar kaynatıyoruz. Pişen mantılarımızı servis tabağına alıyoruz.
Tereyağını eritip biraz pul biber ekleyip mantılarımızın üzerine döküyoruz .
Mantı çorbası için; öncelikle yeşil mercimeklerimizi suda haşlıyoruz. Pişmeye yakın nohut ve mantıları da ekliyoruz. Onlar orta ateşte kaynarken sosunu hazırlıyoruz.
Sos için kuru soğanı doğrayıp sıvı yağ da hafif kavuruyoruz. Üzerine salça, domates sosunu ve baharatları ekleyip biraz özleştikten sonra çorbamızın üzerine döküyoruz.
Maksimum 20-25 dk da servise hazır.(hem soslu mantı hem de çorbasının resimlerini ekledim )
İster derin dondurucuda ister anında tüketebileceğimiz lezzetli mantılarımız oldu. AFIYET OLSUN
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
250 gram kıyma
3.4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
İsteğe bağlı salça
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su (kıvama göre ekliyoruz sert bir hamur olacak)
Soslu mantı için;
Pul biber ve tereyağı
Mantı çorbası için;
Haşlanmış yeşil mercimek
Haşlanmış nohut
Mantı
Çorba sosu için;
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
İsteğe bağlı domates rendesi veya konservesi
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İç harcını hazırlamak için soğanları küçük küçük doğruyoruz veya robottan çekiyoruz soğanın suyunu elimizle sıkıyoruz.
Maydanozu ve baharatları ekleyip kıymayı karıştırıyoruz.
Ben mantı aparatı ile yapıyorum çok kullanışlı ve hızlı oluyor.
Hamurları bezeler yaptıktan sonra açıyoruz. İlk açtığımız yufkayı aparatın üzerine seviyoruz ve iç harcını yerleştiriyoruz.
2. Yufkayıda açtıktan sonra iç harcı koyduğumuz aparatın üzerine seriyoruz. Sonrasında merdane veya oklava ile bastırıyoruz ve kalıbın şeklini aldırıyoruz.
Fazla kalan hamurları aldıktan sonra mantı aparatındaki martıları dikkatli bir şekilde çıkartıyoruz.
Mantılarımız hepsi aynı boyda ve harika şekilde oluyor. (martılar yapışmaması için biraz unlaya biliriz. )
Soslu mantı için; mantılarımızı kaynayan suyun içine koyuyoruz. orta ateşte 10 ila 15 dk kadar kaynatıyoruz. Pişen mantılarımızı servis tabağına alıyoruz.
Tereyağını eritip biraz pul biber ekleyip mantılarımızın üzerine döküyoruz .
Mantı çorbası için; öncelikle yeşil mercimeklerimizi suda haşlıyoruz. Pişmeye yakın nohut ve mantıları da ekliyoruz. Onlar orta ateşte kaynarken sosunu hazırlıyoruz.
Sos için kuru soğanı doğrayıp sıvı yağ da hafif kavuruyoruz. Üzerine salça, domates sosunu ve baharatları ekleyip biraz özleştikten sonra çorbamızın üzerine döküyoruz.
Maksimum 20-25 dk da servise hazır.(hem soslu mantı hem de çorbasının resimlerini ekledim )
İster derin dondurucuda ister anında tüketebileceğimiz lezzetli mantılarımız oldu. AFIYET OLSUN
Mantı (Mantı Aparatı İle Hem Pratik Hem Lezzetli Mükemmel Mantılar) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı