Mantı (Pratik Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
İç harcı için;
200 gram yağsız kıyma
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için;
Tereyağı veya sıvı yağ
Kuru nane
Kırmızı biber
1 kg süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Mantı (Pratik Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu 1 yumurta, bir tutam tuz ve 1 bardak suyla sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 3 beze yapıp dinlenmeye alıyoruz.
Diğer taraftan iç harcı için kıymanın içine bir tutam tuz, karabiber kırmızı biber ve rendelenmiş soğanı koyup iyice yoğuruyoruz.
Bezeleri alıp yufka gibi açıyoruz görseldeki gibi açtıktan sonra 4cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz hamurların bir kenarına yine şerit şeklinde kıymayı koyup kenardan sarıyoruz ve elimizle biraz sıkıyoruz ki açılmasın görsellerde mevcut nasıl yapıldığı.
Daha sonra küçük küçük kesiyoruz unluyoruz ki yapışmasın. Geniş bir tencereye su koyup içine 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz su kaynayınca içine mantılarımızı suya atıp kaynatıyoruz 15-20 dakika kaynatıp hamur tadı gidene kadar pişiriyoruz.
Hamurlar suyun yüzüne çıkınca pişmiş oluyor genelde. Pişen mantıları süzüp servis tabağına koyun.
Bir taraftan yoğurdun içine 1 diş sarımsak ezip bir tutam tuz atıyoruz. Yağıda ısıtıp içine kırmızı biber ve nane koyup ısıtıyoruz. Mantıyı tabağa alıp üzerine yoğurt ve yağı koyup servis ediyoruz Afiyet olsun
Mantı (Pratik Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
İç harcı için;
200 gram yağsız kıyma
1 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri için;
Tereyağı veya sıvı yağ
Kuru nane
Kırmızı biber
1 kg süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Mantı (Pratik Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına unu 1 yumurta, bir tutam tuz ve 1 bardak suyla sert bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 3 beze yapıp dinlenmeye alıyoruz.
Diğer taraftan iç harcı için kıymanın içine bir tutam tuz, karabiber kırmızı biber ve rendelenmiş soğanı koyup iyice yoğuruyoruz.
Bezeleri alıp yufka gibi açıyoruz görseldeki gibi açtıktan sonra 4cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
Kestiğimiz hamurların bir kenarına yine şerit şeklinde kıymayı koyup kenardan sarıyoruz ve elimizle biraz sıkıyoruz ki açılmasın görsellerde mevcut nasıl yapıldığı.
Daha sonra küçük küçük kesiyoruz unluyoruz ki yapışmasın. Geniş bir tencereye su koyup içine 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz su kaynayınca içine mantılarımızı suya atıp kaynatıyoruz 15-20 dakika kaynatıp hamur tadı gidene kadar pişiriyoruz.
Hamurlar suyun yüzüne çıkınca pişmiş oluyor genelde. Pişen mantıları süzüp servis tabağına koyun.
Bir taraftan yoğurdun içine 1 diş sarımsak ezip bir tutam tuz atıyoruz. Yağıda ısıtıp içine kırmızı biber ve nane koyup ısıtıyoruz. Mantıyı tabağa alıp üzerine yoğurt ve yağı koyup servis ediyoruz Afiyet olsun
Mantı (Pratik Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı