Mantı Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
2 tane yumurta
1 su bardağı su
Tuz
İç harç için,
300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri için
Kese yoğurdu
Tereyağlı ve sıvı yağ
Toz biber ve nane
Tuz

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un yumurta tuz ve 1 su bardağı su ile uygunca yoğuralım.
Biraz sert hamur elde edelim. 1 saat dinlendirelim.
Soğanı minik minik doğrayalım. Robottan geçirebilirsiniz. Lakin suyunu sıkmak gerekiyor.
Kıyma soğan karabiber kimyon tuz ekleyip karıştıralım.
Hamuru ikiye bölelim 15 dk dinlendirelim. Bezelerden birini.
Merdane yardımıyla açalım.
Oklava ile ölçerek kare halinde keselim.
Hazırlanan iç harç tan karelerin içine koyup iki kapatalım.
Kaynayan suya tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
Hazırlanan mantılar kaynayan suya koyup 10 dk kaynatalım. Mantılar şişip suyun üzerine çıktımı pişti sayılır.
Mantıları süzelim. Kese yoğurdunu su ile biraz açalım.
Rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
Diğer yandan tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp kızdıralım. Toz biber koyup hazırlayalım. İsterseniz salçalı sos yapıp o halde servis edebilirsiniz.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt