Mantı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
250 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 çorba kasesi yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı mantının suyundan
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım bu ölçüden 2 beze hamur çıkıyor.
Yoğurma kabımızın içerisine yumurta, tuz, sıvı yağ ve suyu koyup karıştıralım azar azar un ilave ederek yoğuralım biraz sert bir hamur yoğuralım 2 bezeye bölelim üzerine poşet serip 15 dinlendirelim.
Şimdide iç harcımızı hazırlayalım kıymayı uygun bir kap içerisine alalım üzerine baharatları ve soğanı rendeleyelim (Suyunu sıkalım) elimizle karıştıralım.
Dinlenmiş olan hamurumuzun 1. Bezesin alıp oklava yardımıyla açarak büyültelim 1cm kalınlığında açalım mantı kesme bıçağıyla keselim içlerine kıyma harcı koyup önce 2 köşesinden sonra diğer 2 köşesini yapıştıralım.
Büktüğümüz mantıların üzerine un serperek tepsi içerisine alalım. Tencereye 2_3 litre kadar su koyalım içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ocakta kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca içerisine mantılarımızı dökelim pişene kadar arada karıştırarak kaynatalım.
Bizde mantı pişerken sosumuzu hazırlayalım; tavamızın içerisine tereyağ ve sıvı yağ koyalım tereyağ eriyince salçalarını ve baharatlarını ekleyip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bir kepçe yardımı ile kaynayan mantı suyundan alıp salçanın üzerine dökelim bir iki karıştırıp sosumuzu ocaktan alalım.
Çatalla mantıdan birtane alıp, pişmiş mi diye kontrol edelim piştiyse ocaktan alıp, suyunun birazını süzerek dökelim ve üzerine soğuk su koyalım ki fazlaca şişip hamur olmasın.
Yoğurdu içinde sarımsağı soyup rendeleyelim az tuz ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına mantı koyalım üzerine sarımsaklı yoğur onun üzerinede salçalı sostan gezdirelim ve son olarak nane serperek yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
250 gram kıyma
1 adet küçük kuru soğan
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 çorba kasesi yoğurt
Tuz
2 diş sarımsak
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı mantının suyundan
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım bu ölçüden 2 beze hamur çıkıyor.
Yoğurma kabımızın içerisine yumurta, tuz, sıvı yağ ve suyu koyup karıştıralım azar azar un ilave ederek yoğuralım biraz sert bir hamur yoğuralım 2 bezeye bölelim üzerine poşet serip 15 dinlendirelim.
Şimdide iç harcımızı hazırlayalım kıymayı uygun bir kap içerisine alalım üzerine baharatları ve soğanı rendeleyelim (Suyunu sıkalım) elimizle karıştıralım.
Dinlenmiş olan hamurumuzun 1. Bezesin alıp oklava yardımıyla açarak büyültelim 1cm kalınlığında açalım mantı kesme bıçağıyla keselim içlerine kıyma harcı koyup önce 2 köşesinden sonra diğer 2 köşesini yapıştıralım.
Büktüğümüz mantıların üzerine un serperek tepsi içerisine alalım. Tencereye 2_3 litre kadar su koyalım içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ocakta kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca içerisine mantılarımızı dökelim pişene kadar arada karıştırarak kaynatalım.
Bizde mantı pişerken sosumuzu hazırlayalım; tavamızın içerisine tereyağ ve sıvı yağ koyalım tereyağ eriyince salçalarını ve baharatlarını ekleyip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım.
Bir kepçe yardımı ile kaynayan mantı suyundan alıp salçanın üzerine dökelim bir iki karıştırıp sosumuzu ocaktan alalım.
Çatalla mantıdan birtane alıp, pişmiş mi diye kontrol edelim piştiyse ocaktan alıp, suyunun birazını süzerek dökelim ve üzerine soğuk su koyalım ki fazlaca şişip hamur olmasın.
Yoğurdu içinde sarımsağı soyup rendeleyelim az tuz ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına mantı koyalım üzerine sarımsaklı yoğur onun üzerinede salçalı sostan gezdirelim ve son olarak nane serperek yiyebiliriz. Afiyet olsun.
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı