Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu tuz
Alabildiği kadar un (kontrollü eklenmelidir)
İç harcı:
250 gram dana kıyma
1 küçük soğan
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
Tuz
Sarımsak (isteğe göre)
Pulbiber
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, su ve öteki gereçler yoğurma kabına alınır ve un ek edildikten sonra güzelce orta sertlikte bir hamur elde edilir.
15 dakika dinlendirilir.
Kıymalı harç hazırlanır. Bir tutam maydanoz ince ince kıyılır.
Baharatlar da ek edildikten sonra bir kenara bırakılır.
Bu ölçülerden beş tane küçük beze elde ediliyor.
Bezeler tek tek açılır ve ince bir yufka elde edilir.
Açılan yufkaların kalın olmamasına dikkat edilir.
Açılan yufkalar kare kare kesilir.
Ortasına kıymalı harçtan konur. Mantı biçimi verilir.
Kaynamış tuzlu suda haşlanır.
İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı hazırlanır.
Mantılar kaynar suda yaklaşık olarak 5-10 dakika (pişirme tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) haşlandıktan sonra tabağa alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos ek edilir. Servise hazır. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu tuz
Alabildiği kadar un (kontrollü eklenmelidir)
İç harcı:
250 gram dana kıyma
1 küçük soğan
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
Tuz
Sarımsak (isteğe göre)
Pulbiber
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, su ve öteki gereçler yoğurma kabına alınır ve un ek edildikten sonra güzelce orta sertlikte bir hamur elde edilir.
15 dakika dinlendirilir.
Kıymalı harç hazırlanır. Bir tutam maydanoz ince ince kıyılır.
Baharatlar da ek edildikten sonra bir kenara bırakılır.
Bu ölçülerden beş tane küçük beze elde ediliyor.
Bezeler tek tek açılır ve ince bir yufka elde edilir.
Açılan yufkaların kalın olmamasına dikkat edilir.
Açılan yufkalar kare kare kesilir.
Ortasına kıymalı harçtan konur. Mantı biçimi verilir.
Kaynamış tuzlu suda haşlanır.
İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı hazırlanır.
Mantılar kaynar suda yaklaşık olarak 5-10 dakika (pişirme tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) haşlandıktan sonra tabağa alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos ek edilir. Servise hazır. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı