Son konular

Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu tuz
Alabildiği kadar un (kontrollü eklenmelidir)
İç harcı:
250 gram dana kıyma
1 küçük soğan
1 tutam maydanoz
Pulbiber
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
Tuz
Sarımsak (isteğe göre)
Pulbiber

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, su ve öteki gereçler yoğurma kabına alınır ve un ek edildikten sonra güzelce orta sertlikte bir hamur elde edilir.
15 dakika dinlendirilir.
Kıymalı harç hazırlanır. Bir tutam maydanoz ince ince kıyılır.
Baharatlar da ek edildikten sonra bir kenara bırakılır.
Bu ölçülerden beş tane küçük beze elde ediliyor.
Bezeler tek tek açılır ve ince bir yufka elde edilir.
Açılan yufkaların kalın olmamasına dikkat edilir.
Açılan yufkalar kare kare kesilir.
Ortasına kıymalı harçtan konur. Mantı biçimi verilir.
Kaynamış tuzlu suda haşlanır.
İsteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı hazırlanır.
Mantılar kaynar suda yaklaşık olarak 5-10 dakika (pişirme tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) haşlandıktan sonra tabağa alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı tereyağlı sos ek edilir. Servise hazır. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mantı Tanımı İçin Materyaller Mantı hamuru için 1 yumurta Kişi sayısına nazaran 100 ml ılık su ( ben 3 bardak kullandım. 5 yufka oldu) Tuz Aldığı kadar un (Sert bir hamur olmuyor yumuşak bir hamur olacak ) Kıyma harcı için 1 kilo az yağlı kıyma Kuru soğan Reyhan Tuz İsteğe bağlı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Bol Kıymalı Mantı Tanımı İçin Gereçler 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su 1 yumurta İç harcı için gereçler Yarım kilo kıyma 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz Tuz karabiber kimyon kırmızı biber Açmak için un 1 kase sarımsaklı yoğurt Salçalı sosu için gereçler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamur için : 1 kg un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1-2 bardak) İç harcı için : 250-300 gram kıyma Az bir ölçüde karabiber Az bir ölçüde kimyon 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz Sos için : 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça Kuru nane Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamurumuz için; 5 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Aldığı kadar su İç harcımız için; 300 gram kıyma 1 orta boy soğan Tuz Pulbiber Karabiber Yoğurtlu sos için; 2 kase yoğurt 4-5 diş sarımsak Tuz Sos için; 50 gram tereyağı Pulbiber 1 yemek kaşığı salça Mantı Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Mantı Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un (Ben tam buğday unu kullandım tercihiz olağan unda olabilir) 1 su bardağı ılık su Tuz 1 adet yumurta İçi İçin 250 gram az yağlı kıyma 1 adet orta uzunluk soğan Karabiber Pul biber Tuz Pişirmek İçin Tereyağı 2 yemek kaşığı salça Üzeri İçin Sarımsaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt