Son konular

Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı mantı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça + 1 çay bardağına yakın su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Nane
Pulbiber
Kekik

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerenin içerisine şu koyalım, tuz ekleyelim. Kaynatalım.
Kaynayan suya mantılarımızı koyup haşlayalım.Not : mantıları çabucak çıkarma imkanınız yok ise haşlanması bittikten sonra tencereye 2 su bardağı soğuk su ek ediniz. Soğuk su hamur olmalarını engelleyecektir.
Haşlanan mantılarımızı bir tabağa çıkartalım.
Ayrı bir kaseye sarımsakları rendeleyelim.
İçerisine tuz,yoğurt koyup karıştıralım.
Sıvı yağımızı bir tavaya alalım. Yağ ısınınca salçayı ekleyip kavuralım. Kavrulan salçamızın içerisine su ekleyelim bir taşım kaynatalım.
Mantımızın üzerine yoğurdumuzu dökelim.
Pişen salça sosumuzu da ekleyelim.Nane,kekik,pülbiber ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su Aldığı kadar un Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Tereyağı pulbiber 1 yemek kaşığı salça İç için: 250 gram kıyma 1 küçük baş kuru soğan Tuz, karabiber, pul biber Kaynatmak için sıcak su 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 adet yumurta Tuz Aldığı kadar un İç materyali için; 300 gram kıyma 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Karabiber Tuz Üzeri için; 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı Pulbiber Toz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Bol Soslu Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Harcı için; 250 gram kuzu kıyma 1 adet orta uzunluk kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber Sosu için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pratik Ve Lezzetli El Açma Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı hamuru için; 3,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta Mantı içi için; 250 gram kıyma 2adet soğan Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak Üstü için; 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Ekşili Nohut Mantı Tanımı İçin Materyaller 1 paket mantı 2 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı limon tuzu 2 çay kaşığı sumak 2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su Ekşili Nohut Mantı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt