Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket dondurulmuş mantı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (tercih ederseniz)
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kadar sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 paket mantıyı sıcak su ile haşlıyoruz.
Mantı haşlanırken diğer taraftan sosunu hazırlıyoruz.
Bir tavaya tereyağını salçayı sıvı yağı alıp kavuruyoruz.
Hazırlanan salça sosunu haşlanan mantının çok az bir miktar su kaldığı zaman üzerine ekliyoruz.
2-3 dk salçası ile birlikte de kavuralım.
En son 1 kase yoğurda sarımsak rendeleyip karıştıralım.
Hazır olan mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt koyalım.
Nane ve sumak da ekleyip mantımızı servise sunalım. Afiyet olsun
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket dondurulmuş mantı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (tercih ederseniz)
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı kadar sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 paket mantıyı sıcak su ile haşlıyoruz.
Mantı haşlanırken diğer taraftan sosunu hazırlıyoruz.
Bir tavaya tereyağını salçayı sıvı yağı alıp kavuruyoruz.
Hazırlanan salça sosunu haşlanan mantının çok az bir miktar su kaldığı zaman üzerine ekliyoruz.
2-3 dk salçası ile birlikte de kavuralım.
En son 1 kase yoğurda sarımsak rendeleyip karıştıralım.
Hazır olan mantımızı tabağa alıp üzerine yoğurt koyalım.
Nane ve sumak da ekleyip mantımızı servise sunalım. Afiyet olsun
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı