Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
3 su bardağı un
Kıyma
Karabiber
Tuz
Üzerine;
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Pul biber
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yumurta ,tuz, yağ bir kapta iyice karıştırıyoruz daha sonra unu ekliyoruz ölçülü bir şekilde koyalım. Daha fazlada girebilir daha azda girebilir. Una bağlı hazırladığımız hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.
O sırada içini hazırlıyoruz kıyma, tuz, karabiberi karıştırıp hazırlıyoruz.
Hamurumuzu üçe bölüp ince bir hamur açıyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz büyüklüğünü kendinize göre ayarlaya bilirsiniz kıymalarımız içene koyup kapatıyoruz.
Bir tepsiye un döküp yaptığımız mantıları tepsiye diziyoruz, bir yanda da suyumuzu üstüne koyuyoruz kaynasın.
Mantılarımızı bitirdikten sonra kaynayan suya koyup 10 dakika kaynasın.
Pişen mantılarımızı süzgece döküyoruz o sırada yoğurdu sarımsakla karıştırıyoruz. Mantılarımızı içine koyup karıştırıyoruz.
Üstüne de tereyağı, pulbiber, kırmızı biber, nane kızartıp üstüne döküyoruz ve mantımız hazır afiyet olsun
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ
3 su bardağı un
Kıyma
Karabiber
Tuz
Üzerine;
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağı
Nane
Kırmızı biber
Pul biber
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yumurta ,tuz, yağ bir kapta iyice karıştırıyoruz daha sonra unu ekliyoruz ölçülü bir şekilde koyalım. Daha fazlada girebilir daha azda girebilir. Una bağlı hazırladığımız hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.
O sırada içini hazırlıyoruz kıyma, tuz, karabiberi karıştırıp hazırlıyoruz.
Hamurumuzu üçe bölüp ince bir hamur açıyoruz. Kare şeklinde kesiyoruz büyüklüğünü kendinize göre ayarlaya bilirsiniz kıymalarımız içene koyup kapatıyoruz.
Bir tepsiye un döküp yaptığımız mantıları tepsiye diziyoruz, bir yanda da suyumuzu üstüne koyuyoruz kaynasın.
Mantılarımızı bitirdikten sonra kaynayan suya koyup 10 dakika kaynasın.
Pişen mantılarımızı süzgece döküyoruz o sırada yoğurdu sarımsakla karıştırıyoruz. Mantılarımızı içine koyup karıştırıyoruz.
Üstüne de tereyağı, pulbiber, kırmızı biber, nane kızartıp üstüne döküyoruz ve mantımız hazır afiyet olsun
Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı