Mantı Tanımı İçin Materyaller
Hamur için :
1 kg un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (1-2 bardak)
İç harcı için :
250-300 gram kıyma
Az bir ölçüde karabiber
Az bir ölçüde kimyon
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Sos için :
2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt (1 kase)
Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuz, un ve tuzu bir yoğurma kabına alalım uygunca karıştıralım daha sonra yumurta ve suyu ekleyip hamurumuzu uygunca yoğuralım. Sert bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra iç harcımız için:Kıymayı bir kase içine alalım.
Üzerine karabiber kimyon ince ince robota çekilmiş soğanı ve tuzu ekleyip yeterlice karıştıralım.
Hamuru iki yahut üç bezeye bölüp üzerini bir bezle örtelim.
Aldığımız birinci bezeyi hafif unlayarak ince bir halde açalım.
Açtığımız hamuru kare formunda keselim ve her modül üzerine hazırladığımız iç harcından biraz ekleyelim ve dört ucunu birleştirip mantı formunu verelim.
Hazırladığımız mantıları üzeri un serpilmiş tepsiye ek edelim ve doldukça buzdolabına kaldıralım.
Tüm bezeleri yaptıktan sonra, kulanacağımız ölçüde mantıları alalım gerisini buzluğa atabilirsiniz.
Ve kaynamış şu içerisine evvel bir iki kaşık sıvı yağ ( yapışmaması için) ve daha sonra mantıları koyalım on beş yirmi dkka pişirelim.
Mantılar piştikten sonra süzgeç altına bir kap ekleyerek mantıları süzelim. Ben mantının piştiği suyu geri kullanıyorum.
Tencerenin içine tereyağımızı ve salçamızı ekleyip kavuralım.
Üzerine mantıları ve ayırdığımız sudan biraz üzerini geçecek kadar ek edelim, bir tatlı kaşığı tuz ek ederek kaynamaya bırakalım.
Bu hal yapmak istemeyenler için mantıları süzdükten sonra direct tabağa alıp ve bir cezve içinde tereyağ tuz naneyi kavurup üzerine ek edebilir.
Daha sonra üzerine isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz, afiyet olsun .
Hamur için :
1 kg un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su (1-2 bardak)
İç harcı için :
250-300 gram kıyma
Az bir ölçüde karabiber
Az bir ölçüde kimyon
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Sos için :
2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt (1 kase)
Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuz, un ve tuzu bir yoğurma kabına alalım uygunca karıştıralım daha sonra yumurta ve suyu ekleyip hamurumuzu uygunca yoğuralım. Sert bir hamur elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra iç harcımız için:Kıymayı bir kase içine alalım.
Üzerine karabiber kimyon ince ince robota çekilmiş soğanı ve tuzu ekleyip yeterlice karıştıralım.
Hamuru iki yahut üç bezeye bölüp üzerini bir bezle örtelim.
Aldığımız birinci bezeyi hafif unlayarak ince bir halde açalım.
Açtığımız hamuru kare formunda keselim ve her modül üzerine hazırladığımız iç harcından biraz ekleyelim ve dört ucunu birleştirip mantı formunu verelim.
Hazırladığımız mantıları üzeri un serpilmiş tepsiye ek edelim ve doldukça buzdolabına kaldıralım.
Tüm bezeleri yaptıktan sonra, kulanacağımız ölçüde mantıları alalım gerisini buzluğa atabilirsiniz.
Ve kaynamış şu içerisine evvel bir iki kaşık sıvı yağ ( yapışmaması için) ve daha sonra mantıları koyalım on beş yirmi dkka pişirelim.
Mantılar piştikten sonra süzgeç altına bir kap ekleyerek mantıları süzelim. Ben mantının piştiği suyu geri kullanıyorum.
Tencerenin içine tereyağımızı ve salçamızı ekleyip kavuralım.
Üzerine mantıları ve ayırdığımız sudan biraz üzerini geçecek kadar ek edelim, bir tatlı kaşığı tuz ek ederek kaynamaya bırakalım.
Bu hal yapmak istemeyenler için mantıları süzdükten sonra direct tabağa alıp ve bir cezve içinde tereyağ tuz naneyi kavurup üzerine ek edebilir.
Daha sonra üzerine isteğe nazaran sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz, afiyet olsun .