Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek (kalabalıksanız yarım su bardağı daha ekleyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı salça (1 kaşığını biber salçası kullabilirsiniz)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı minik çorbalık mantı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mercimeği suya koyup güzelce yıkıyoruz.
Tencereye alıp haşlıyoruz 10 dakika kadar siyah suyu çıkması için.
3 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyuyoruz üzerine incecik doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Kavuruyoruz.
Diğer yandan havuç ve patatesi de incecik küp şeklinde doğruyoruz.
Önce havucu soğanlarla buluşturuyoruz (havuç geç piştiği için ) havucun rengi döndüğü zaman patatesleri ekliyoruz kavuruyoruz.
Yıkanmış, suyundan süzülmüş mercimeği de tencereye alıp kavurmaya devam ediyoruz.
Salçasını ekliyoruz. Salça bu çorba için çok önemli ayrıntı çorbanın kırmızı olması açısından. Ben domates ve biber salçasını karıştırarak koydum. Kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavurma işlemi bittikten sonra öncelikle 6 su bardağı sıcak su ekleyelim zaten mercimek suyu çektikçe ekleme yapıyoruz. Kıvamı ayarlamak size kalmış.
Pişiriyoruz ara ara kontrol ediyoruz mercimekler ve diğer malzemeleri.
Pişmesine yakın mantılarımızı da ekliyoruz.10 dk mantılar ile birlikte pişiriyoruz.
1 su bardağı çorbalık minik mantolarımızı ekliyoruz. Kontrollü şekilde pişirmeye devam ediyoruz. İçerisinde çok malzeme olduğu için pişmesi tamamen sizin kontrolünüzde.
En son tuz, karabiber, pul biber ekliyoruz ve efsane besleyici çorbamız hazır oluyor. Aşırı doyurucu ve lezzetli bir çorba.Afiyet olsun .
Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt