Maraş Çemeni Tanımı İçin Malzemeler
1 kg çemenlik ince acı pul biber
6-7 baş sarımsak
Çemen baharatı (Yoksa aktarlarda ki 7 karışımlar dan da olabilir)
Etli kemik suyu göz kararı
Maraş Çemeni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etli kemik suyu 30 dk kaynatılır.
Kemikler kaynarken tencere yahut çiğköfte leğeninin içine pul biber konulur.
Üzerine ezilen sarımsak eklenir,baharatlar eklenir hepsi karıştırılır.
Kaynayan kemik suyu sıcak sıcak, az az eklenir. Kıvamı puding kıvamında olana kadar sıcak kemik suyu eklenerek karıştırılır.
En son ocakta bir taşım kaynatılıp üzeri kapatılır.
5-6 saat dinlendirildikten sonra tüketilir. İstenirse küçük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Maraş Çemeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kg çemenlik ince acı pul biber
6-7 baş sarımsak
Çemen baharatı (Yoksa aktarlarda ki 7 karışımlar dan da olabilir)
Etli kemik suyu göz kararı
Maraş Çemeni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etli kemik suyu 30 dk kaynatılır.
Kemikler kaynarken tencere yahut çiğköfte leğeninin içine pul biber konulur.
Üzerine ezilen sarımsak eklenir,baharatlar eklenir hepsi karıştırılır.
Kaynayan kemik suyu sıcak sıcak, az az eklenir. Kıvamı puding kıvamında olana kadar sıcak kemik suyu eklenerek karıştırılır.
En son ocakta bir taşım kaynatılıp üzeri kapatılır.
5-6 saat dinlendirildikten sonra tüketilir. İstenirse küçük paketler halinde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Maraş Çemeni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı