Maraş Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
500 gram kuzu eti
3 adet kapya biber
7 -8 tane sivri yeşil biber
3 adet domates
1 baş sarımsak
2 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 çay bardağına yakin sıvı yağ
1 su bardağı su
Küçük bir parça kuyruk yağı
Tuz
Maraş Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler küp küp doğranıp fırın tepsisine alıyoruz.
Üzerine domates salçası, biber salçası, sıvı yağ ve su karışımı ile tuzu döküyoruz.
Hepsini harmanlayıp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp örtüyoruz.
45 dk üzeri örtülü şekilde pişiriyoruz.
Daha sonra 15 dakika da üzerini açıp pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Maraş Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet patlıcan
500 gram kuzu eti
3 adet kapya biber
7 -8 tane sivri yeşil biber
3 adet domates
1 baş sarımsak
2 tane büyük soğan
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 çay bardağına yakin sıvı yağ
1 su bardağı su
Küçük bir parça kuyruk yağı
Tuz
Maraş Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeler küp küp doğranıp fırın tepsisine alıyoruz.
Üzerine domates salçası, biber salçası, sıvı yağ ve su karışımı ile tuzu döküyoruz.
Hepsini harmanlayıp üzerine yağlı kağıdı ıslatıp örtüyoruz.
45 dk üzeri örtülü şekilde pişiriyoruz.
Daha sonra 15 dakika da üzerini açıp pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Maraş Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı