Son konular

Marineli Et Sote

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Marineli Et Sote Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg dana bonfile julyen kesilmiş
Marine için
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 kısım biberiye
1 tane soğan
1 tane biber
2 domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı su

Marineli Et Sote Tanımı Yapılışı

Etler en az 3 saat önce marine edilir.
Et, süt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlar karıştırılıp üzeri kapatılarak dolaba kaldırılır.
Pişirmek için yapışmaz bir tava alınır, harlı ateşte ısıtılır.
Et tavaya alınır, harlı ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra tavaya biraz sıvı yağ ve doğranmış soğan eklenir, kavrulur.
Daha sonra doğranmış biber eklenir, kavrulur.
Biberler biraz kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur.
Rendelenmiş domatesler eklenir. Domateste suyunu çektikten sonra, ılık su ile un düzgünce karıştırılıp yemeğe eklenir, altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Etinize göre pişme süresi değişir, suyunu çekmiş hala pişmemişse kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediniz.
Altı kapatılan yemek biraz dinlendirilir ve servise hazır. #akşamyemeği #menú #sunumtepsisi #etyemekleri #anayemektarifleri #enlezzetlitarifler.
 

Similar threads

  • Soru
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller 300 gram hindi eti yahut kuzu eti 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet biber 1 adet domates Yaklaşık 1 yemek kaşığı salça 1, 5-2 su bardağı su Tuz, karabiber Beğendi için; 1 kilo patlıcan 1 çay bardağı süt (az gelirse ek edebilirsiniz) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Davet Sofralarınıza Çok Yakışacak Etli Hünkar Beğendi (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hünkar Beğendi İçin 250 gram jülyen doğranmış et 1 adet soğan 2 adet patlıcan (Herse yapılacak) 1 su bardağı süt 1/2 (yarım) su bardağı kaşar rendesi 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler Krep için; 2 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı süt Tuz Çok az sıvı yağ (pişirmek için) Tavuklu harcı için; 1 tavuk göğsü 1 adet iri soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 2-3 diş sarımsak Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler 1 kg köftelik bulgur 500 gram irmik 3 su bardağı un 1 litre su 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 buçuk yemek kaşığı tuz İç harcı materyalleri; 1 buçuk kg az yağlı kıyma 1 kilo mor soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet soğan 1 diş sarımsak 4 adet patates 1 kilo ıspanak Yarım kilo mantar 1,5 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt