SoruCevap
Yeni Üye
Marineli Et Sote Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg dana bonfile julyen kesilmiş
Marine için
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 kısım biberiye
1 tane soğan
1 tane biber
2 domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı su
Marineli Et Sote Tanımı Yapılışı
Etler en az 3 saat önce marine edilir.
Et, süt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlar karıştırılıp üzeri kapatılarak dolaba kaldırılır.
Pişirmek için yapışmaz bir tava alınır, harlı ateşte ısıtılır.
Et tavaya alınır, harlı ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra tavaya biraz sıvı yağ ve doğranmış soğan eklenir, kavrulur.
Daha sonra doğranmış biber eklenir, kavrulur.
Biberler biraz kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur.
Rendelenmiş domatesler eklenir. Domateste suyunu çektikten sonra, ılık su ile un düzgünce karıştırılıp yemeğe eklenir, altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Etinize göre pişme süresi değişir, suyunu çekmiş hala pişmemişse kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediniz.
Altı kapatılan yemek biraz dinlendirilir ve servise hazır. #akşamyemeği #menú #sunumtepsisi #etyemekleri #anayemektarifleri #enlezzetlitarifler.
Yarım kg dana bonfile julyen kesilmiş
Marine için
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
1 kısım biberiye
1 tane soğan
1 tane biber
2 domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı su
Marineli Et Sote Tanımı Yapılışı
Etler en az 3 saat önce marine edilir.
Et, süt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlar karıştırılıp üzeri kapatılarak dolaba kaldırılır.
Pişirmek için yapışmaz bir tava alınır, harlı ateşte ısıtılır.
Et tavaya alınır, harlı ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu çektikten sonra tavaya biraz sıvı yağ ve doğranmış soğan eklenir, kavrulur.
Daha sonra doğranmış biber eklenir, kavrulur.
Biberler biraz kavrulduktan sonra salça eklenip kavrulur.
Rendelenmiş domatesler eklenir. Domateste suyunu çektikten sonra, ılık su ile un düzgünce karıştırılıp yemeğe eklenir, altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Etinize göre pişme süresi değişir, suyunu çekmiş hala pişmemişse kaynar su ekleyip pişirmeye devam ediniz.
Altı kapatılan yemek biraz dinlendirilir ve servise hazır. #akşamyemeği #menú #sunumtepsisi #etyemekleri #anayemektarifleri #enlezzetlitarifler.