Marlenka (Modevik) Kolay Pasta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
4 ,5-5 su bardağına yakın un 4 buçuktan sonra denetimli eklenmeli
Kreması için:
3 çay bardağı süt
1 poşet toz pasta kreması
2 poşet krem şanti
Islatmak için
Yarım çay bardağı kadar süt
Marlenka (Modevik) Kolay Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için gereçler bir kaba alınıp tel ile çırpılır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuz 8 eşit kesime ayrılır.
Servis tabağı genişliğinde açılır.
Tepsiye alınıp 190 derece evvelden ısıtılmış fırında 7 – 8 dk kadar pişirilir.
Üzerleri çok hafif pembeleşince pişmiş demektir. Kurutmamaya dikkat edelim.
Piştikten sonra bisküvilerimiz üzerine yuvarlak bir tabak koyarak kenar kısımları dikkatlice kesilir. Ben yuvarlak çember kalıp ile kestim.
Krema için materyallerimizi çırpalım.
Bisküvilerimizi iki tarafını fırça yardımı ile sütle ıslatalım ve biraz bekletelim sütünü çeksin.
Servis tabağına bir kat alıp krema sürelim. Her katına birebir süreci yapalım.
Son olarak krema ile pastamızın üst ve dış kısmını da kapatalım.
Kenardan çıkan kesimleri robotta çekelim.
Pastamızın kenarları robotta çektiğimiz bisküvi modülleri ile kaplayalım.
En az 4-5 saat dolapta dinlenmeye bırakalım.
Servis yaparken isteğe bağlı üzerine süzme bal gezdirelim. Dilerseniz bir dilimin üzerine ılık süt de gezdirip servis yapabilirsiniz. .
Hamuru için:
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
4 ,5-5 su bardağına yakın un 4 buçuktan sonra denetimli eklenmeli
Kreması için:
3 çay bardağı süt
1 poşet toz pasta kreması
2 poşet krem şanti
Islatmak için
Yarım çay bardağı kadar süt
Marlenka (Modevik) Kolay Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için gereçler bir kaba alınıp tel ile çırpılır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuz 8 eşit kesime ayrılır.
Servis tabağı genişliğinde açılır.
Tepsiye alınıp 190 derece evvelden ısıtılmış fırında 7 – 8 dk kadar pişirilir.
Üzerleri çok hafif pembeleşince pişmiş demektir. Kurutmamaya dikkat edelim.
Piştikten sonra bisküvilerimiz üzerine yuvarlak bir tabak koyarak kenar kısımları dikkatlice kesilir. Ben yuvarlak çember kalıp ile kestim.
Krema için materyallerimizi çırpalım.
Bisküvilerimizi iki tarafını fırça yardımı ile sütle ıslatalım ve biraz bekletelim sütünü çeksin.
Servis tabağına bir kat alıp krema sürelim. Her katına birebir süreci yapalım.
Son olarak krema ile pastamızın üst ve dış kısmını da kapatalım.
Kenardan çıkan kesimleri robotta çekelim.
Pastamızın kenarları robotta çektiğimiz bisküvi modülleri ile kaplayalım.
En az 4-5 saat dolapta dinlenmeye bırakalım.
Servis yaparken isteğe bağlı üzerine süzme bal gezdirelim. Dilerseniz bir dilimin üzerine ılık süt de gezdirip servis yapabilirsiniz. .