Resimli Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Marmelatlı Kurabiye nasıl yapılır
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Resimli
imagesmarmelatlikurabiyetarifiresimli5ad44512db07c
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem veya fındık
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Uzeri İcin:
Marmelat
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi acın 1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2 Hamurdan istediğiniz buyuklukte parcalar kopartın, ben cevizden biraz daha ufak parcalar koparttım Avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin
3 Hamurların ortalarına baş parmağınızla bastırın ve cukur oluşturun
4 Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika cok acık kahverengi oluncaya kadar pişirin
5 Fırından cıkardıktan sonra ılınması icin bekletin Ilınan kurabiyelerin uzerlerine, cay kaşığı yardımıyla nutella ve marmelat koyun
Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Marmelatlı Kurabiye nasıl yapılır
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Resimli
imagesmarmelatlikurabiyetarifiresimli5ad44512db07c
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem veya fındık
175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
Uzeri İcin:
Marmelat
Yapılışı:
1 Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi acın 1 yemek kaşığı ince cekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2 Hamurdan istediğiniz buyuklukte parcalar kopartın, ben cevizden biraz daha ufak parcalar koparttım Avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin
3 Hamurların ortalarına baş parmağınızla bastırın ve cukur oluşturun
4 Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika cok acık kahverengi oluncaya kadar pişirin
5 Fırından cıkardıktan sonra ılınması icin bekletin Ilınan kurabiyelerin uzerlerine, cay kaşığı yardımıyla nutella ve marmelat koyun