Marmelatlı Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Marmelat kısmı;
1 su bardağı reçel
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pudra şekeri ve margarin beyazlaşana kadar çırpılır.
Diğer gereçler eklenip kulak göğsü kıvamında yumuşaklık elde edilir.
Yoğrulup 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Şekil kısmında ise merdane yardımıyla açılır.
Kalıp yardımıyla hal verilir. Kalp hali verilir.
Üstü için öbür kalbin ortası kesilir.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
Marmelat ise bütün her şey pişirilir kıvam alınca altı kapatılır. Soğutulur.
Pişen kurabiyelerin tam kısmına marmelat sürülür.
Üst kısmı ise yapıştırmadan evvel pudra şekeri serpilir. Daha sonra birleştirilir.
Deneyenlerin ellerine sıhhat .

Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt