Marmelatlı Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (Hamur toplanmazsa akı da ilave edilebilir)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 – 2,5 su bardağı un (Kulak memesi kıvamında hamur için)
️İçi için;
Katı kıvamlı marmelat veya reçel
Marmelatlı Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için en son un eklenecek şekilde tüm malzemeler bir kapta yoğrulur.
Un kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş eklenir. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
Kurabiye hamuru 2 yağlı kağıt arasında oklava içinde çok ince olmayacak şekilde açılır. İstediğiniz şekiller verilir. Hamurun yarısının orta kısımları da yine bir aparatla çıkartılır.
Her bir şekil hamur kesme bıçağı ile dikkatlice parçalamadan yağlı kağıttan ayrılıp, yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika üzeri kızarmadan! pişirilir (Önemli)
Kurabiyeler soğuduktan sonra ortası boş olan kurabiyelere pudra şekeri serpilir. Diğer kurabiyelere marmelat koyulur ve pudra şekerli kurabiyeler üzerine yerleştirilir, sandviç gibi.
Kurabiyelerin boşluk kalan üst kısmına tekrar marmelat eklenir. Afiyet olsun.
Marmelatlı Reçelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı (Hamur toplanmazsa akı da ilave edilebilir)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 – 2,5 su bardağı un (Kulak memesi kıvamında hamur için)
️İçi için;
Katı kıvamlı marmelat veya reçel
Marmelatlı Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için en son un eklenecek şekilde tüm malzemeler bir kapta yoğrulur.
Un kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş eklenir. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
Kurabiye hamuru 2 yağlı kağıt arasında oklava içinde çok ince olmayacak şekilde açılır. İstediğiniz şekiller verilir. Hamurun yarısının orta kısımları da yine bir aparatla çıkartılır.
Her bir şekil hamur kesme bıçağı ile dikkatlice parçalamadan yağlı kağıttan ayrılıp, yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika üzeri kızarmadan! pişirilir (Önemli)
Kurabiyeler soğuduktan sonra ortası boş olan kurabiyelere pudra şekeri serpilir. Diğer kurabiyelere marmelat koyulur ve pudra şekerli kurabiyeler üzerine yerleştirilir, sandviç gibi.
Kurabiyelerin boşluk kalan üst kısmına tekrar marmelat eklenir. Afiyet olsun.
Marmelatlı Reçelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı