Maş Fasulyesi Salatası Tanımı İçin Materyaller
1 paket haşlanmış maş fasulyesi (süzülmüş 220 gram)
1 küçük konserve mısır (net 220 gram)
4 yaprak kıvırcık
2 adet salatalık
2 adet köy biberi (yahut çarliston)
5 adet kurutulmuş domates
8-10 yaprak roka
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Sosu için:
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı balzamik sirke (yahut üzüm sirkesi)
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı dolusu sumak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi de ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
Üzeri için (opsiyonel):
Bir ölçü rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Maş Fasulyesi Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maş fasulyesini ve konserve mısırı yıkayıp yüzüyoruz.
Yeşilliklerimizi yeterlice yıkayıp kurulama makinesinde düzgünce kurutuyoruz (yahut bir mühlet süzgeçte bekletiyoruz).
Kuruyan sebzelerimizi kesip maş fasulyesi ve mısıra ekliyoruz.
Kurutulmuş domatesi küçük küpler biçiminde kesip ek ediyoruz.
Bir bardakta sosu için olan materyalleri birleştirip karıştırıyoruz ve salataya ek edip harmanlıyoruz.
Dilerseniz üzerine bir ölçü rendelenmiş kaşar ve kabak çekirdeği içi ek edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Tanım 4 kişiliktir.
1 paket haşlanmış maş fasulyesi (süzülmüş 220 gram)
1 küçük konserve mısır (net 220 gram)
4 yaprak kıvırcık
2 adet salatalık
2 adet köy biberi (yahut çarliston)
5 adet kurutulmuş domates
8-10 yaprak roka
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Sosu için:
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı balzamik sirke (yahut üzüm sirkesi)
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı dolusu sumak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi de ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
Üzeri için (opsiyonel):
Bir ölçü rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Maş Fasulyesi Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maş fasulyesini ve konserve mısırı yıkayıp yüzüyoruz.
Yeşilliklerimizi yeterlice yıkayıp kurulama makinesinde düzgünce kurutuyoruz (yahut bir mühlet süzgeçte bekletiyoruz).
Kuruyan sebzelerimizi kesip maş fasulyesi ve mısıra ekliyoruz.
Kurutulmuş domatesi küçük küpler biçiminde kesip ek ediyoruz.
Bir bardakta sosu için olan materyalleri birleştirip karıştırıyoruz ve salataya ek edip harmanlıyoruz.
Dilerseniz üzerine bir ölçü rendelenmiş kaşar ve kabak çekirdeği içi ek edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Tanım 4 kişiliktir.