Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi İçin Malzemeler
100 gram dana eti
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
50 gram sıvı yağ
1 litre su
1 yemek kaşığı salça
Kararında tuz ve kimyon
Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı tencereye koyup ısınmasını bekleyin ve doğradığınız soğanı eti sarımsakları tuzu ve kimyonu ilave edip kavurun.
Yemeğiniz az pembeleşince üzerine doğranmış havucu, biberi ve domatesi ekleyin.
Suyu çıkana kadar kavurduğunuz malzemelerle pirinçle beraber bir buçuk litre suyu ilave edin.
Yarım saat sonra etiniz pişmiş olacak afiyet olsun.
Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram dana eti
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 çay bardağı pirinç
50 gram sıvı yağ
1 litre su
1 yemek kaşığı salça
Kararında tuz ve kimyon
Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağı tencereye koyup ısınmasını bekleyin ve doğradığınız soğanı eti sarımsakları tuzu ve kimyonu ilave edip kavurun.
Yemeğiniz az pembeleşince üzerine doğranmış havucu, biberi ve domatesi ekleyin.
Suyu çıkana kadar kavurduğunuz malzemelerle pirinçle beraber bir buçuk litre suyu ilave edin.
Yarım saat sonra etiniz pişmiş olacak afiyet olsun.
Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı