Son konular

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin)

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaynar sıcak süt yada su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı oda ısısında su yada süt
1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt kreması yada taze yoğurt
2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için ayırın)
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un( denetimli ekleyin hamur ele yapışacak hafif cıvık kıvamda olacak)
Az ölçüde sıvı yağı( beze ve form yaparken elimizi hafif yağlamak için)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam, çörek otu yada haşhaş

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir kaba kaynar sıcak sütü ve yarım su bardağı oda ısısındaki süt yada suyu koyup karıştıralım.
Burda dikkat etmemiz gereken mayayı direk kaynar süte atmıyoruz zira maya yanmaz ve poğaçada ağır bir koku oluşmaz.
Şimdi mayayı koyup karıştıralım.
Sonra sıvı yağını, yoğurdu ve tuzunu koyup son bi sefer karıştıralım.
En son unu denetimli bi formda yavaş ekleyip yoğuralım.
Hamur ele yapışacak cıvık kıvamda olacak.
Hamur elinizde ayrılmıyorsa elinizin altında sıvı yağını bulundurun.
Parmak uçlarınızı sıvı yağına bandırıp evvel eşit bezeler yaparak ister sade yapıp yuvarlayıp isterseniz avuç içinde açarak iç harcını koyup kapatalım.
Kapattığınız ağız kısmı altta gelecek biçimde tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpip ısıtılmamış soğuk fırına atıp 20-30 dakika ortası denetimli olarak pişirelim.
200 derecede fırında pişen poğaçaları çıkardıktan çabucak sonra üzerine pak bir bezle kapatıp birinci sıcaklığın geçmesi ve yumuşaması için 20 dakika bekletelim.
Poğaçalar şimdiden yemeye hazır

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin.

Not; Bu tanımın ölçüleriyle tam 1 tepsi poğaça çıkıyor..

Bu tanımda hamur mayalama yada tepsi mayası süreci yok bu tanımın özelliği ve poğaçaların çok yumuşak olması kaynar sıcak süt yada sudan kaynaklanıyor

Ben sade yaptım, siz isterseniz peynirli, zeytinli yada patatesli yapabilirsiniz..

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt