Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına ılık suyu ve mayayı alıp karıştıralım. Çabucak tuz ve şekeri de ekleyip karıştırarak onları da eritelim tıpkı anda.
Daha sonra unu bardak bardak koyarak her ek ettiğimizde karıştıralım ve son bardak unu ek ettikten sonra ele yapışan bir hamur elde etmiş olacağız.
Elimize yapışan hamuru temizleyip yıkayıp kurutalım ellerimizi. Daha sonra sıvı yağı hamurumuza ekleyelim, o yağ hamurumuzu toparlayacaktır. Sonradan hamuru toparlamak için un ek etmeyin o yüzden.
Yaklaşık 45 dakika mayalanma yetiyor. Mayaladıktan sonra pişi hamurumuz elimize yapışmasın diye ufak bir kaseye çok az sıvı yap alalım.
Elimizi hafif yağlayarak hamurla çok oynamadan avucumuzda hamuru açalım ve ortasına da delik açalım. Tercihen üzerine susam da koyabilirsiniz yağa atmadan evvel. Kızgın yağda hamurumuzu pişirelim Afiyet olsuuun
Not: Şayet acil yapacaksanız, fırınınızı yüksek ayarda 5 dakika ısıtın, hamur kabını fırın içine koyun, 15-20 dakika da çok hoş mayalanıyor ben denedim
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya yahut 1/2 (yarım) paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mayalı Eski Anne Pişisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına ılık suyu ve mayayı alıp karıştıralım. Çabucak tuz ve şekeri de ekleyip karıştırarak onları da eritelim tıpkı anda.
Daha sonra unu bardak bardak koyarak her ek ettiğimizde karıştıralım ve son bardak unu ek ettikten sonra ele yapışan bir hamur elde etmiş olacağız.
Elimize yapışan hamuru temizleyip yıkayıp kurutalım ellerimizi. Daha sonra sıvı yağı hamurumuza ekleyelim, o yağ hamurumuzu toparlayacaktır. Sonradan hamuru toparlamak için un ek etmeyin o yüzden.
Yaklaşık 45 dakika mayalanma yetiyor. Mayaladıktan sonra pişi hamurumuz elimize yapışmasın diye ufak bir kaseye çok az sıvı yap alalım.
Elimizi hafif yağlayarak hamurla çok oynamadan avucumuzda hamuru açalım ve ortasına da delik açalım. Tercihen üzerine susam da koyabilirsiniz yağa atmadan evvel. Kızgın yağda hamurumuzu pişirelim Afiyet olsuuun
Not: Şayet acil yapacaksanız, fırınınızı yüksek ayarda 5 dakika ısıtın, hamur kabını fırın içine koyun, 15-20 dakika da çok hoş mayalanıyor ben denedim