Mayalı Poğaça/Açma/Simit

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı İçin Malzemeler

Mayalama için
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
1,5-2 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta akı
Un
Üzeri için
2 yumurta sarısı ya da 1 yumurta sarısı
Bir ölçü yoğurt ile pekmez

Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayalanma gereçlerini kaba alıp 15-20 dk. Bu karışımın ağzını kapatalım.
Bu formda ön mayalanma gerçekleşecek.Ön mayalanma sırasında da kabın etrafını saralım.
Ön mayalanma gerçekleştikten sonra kalan hamur gereçlerini katalım ve yoğuralım.
Un katarken denetimli olalım ve cıvık, ele yapışan bir hamur elde edelim.
Eğer ele yapışmayan bir hamur yaparsanız sert olur o yüzden elden kaşıkla sıyıracak halde yumuşak olsun.
En az 40 dakika vakit varsa 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamuru çok karıştırmadan bir kaseye yağ bırakıp elinizi batırarak bezeler yapalım.
Bu bezeleri fırın tepsisine dizelim ve en baştan başlayarak form verelim.
Bezeler tepside bekledikçe tepsi mayası da olacaktır. Ben biçim olarak yuvarlak yaptığım hamurumun alt yarısına bıçakla çizikler attım.
Üst yarısına harç koyup aşağı hakikat yuvarladım. Siz istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
Üzerine yumurta sürüp 200 derece önden ısınmış fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not 1: Şayet açma yapacaksanız boş hamuru beze yaptıktan sonra uzunca bir rulo yapalım ve iki ucundan aksi taraflara yuvarlayalım. Daha sonra uçları birleştirelim. Yumurta sürüp çörekotu serpelim.Not 2: Şayet simit yapacaksanız açma üzere hal verdiğiniz hamuru evvel sulandırılmış pekmeze daha sonra susama batıralım.

Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) İçin Gereçler 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı su (oda sıcaklığında) 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ Yarım paket toz maya (5 gr) 2 tatlı kaşığı şeker 1, 5 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı pekmez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mayalı Nefis Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Maya 1 yumurta Aldığı kadar un İç Gereci İçin Peynir Üzeri İçin Yarım su bardağı pekmez Su Susam Mayalı Nefis Simit Poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin 1 paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya 1 adet yumurta ( akı ve sarısı başka eklenecek) Yarım çay bardağı sıvı yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Zeytinli Poğaça Ve Simit Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su 1 yumurta akı içine, sarısı dışına 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket instant maya Alabildiğince un İçine kullanmak için; Dilimlenmiş zeytin Peynir Zeytinli Poğaça Ve Simit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı tam buğday unu (450 gr) 1 su bardağı su 150 gram etkin ekşi maya 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı susam 1 yemek kaşığı iç ay çekirdeği 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt