Mayasız 5 Dakika Poğacası (En Kolay Poğaca Cok Pratik) Tarifi İcin Malzemeler
*150 gram margarin veya tereyağı
*2 adet yumurta (Sarısı dışına akı icine)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İc harcı icin;
*Cokelik
Mayasız 5 Dakika Poğacası (En Kolay Poğaca Cok Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar *
Sizlere muhteşem bir POĞACA tarifi ile geldim hem cok kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir POĞACA istiyorsanız doğru yerdesiniz kahvaltı masalarına yakışan, ani gelen misafirler icin hem pratik hemde enfes lezzetiyle kıyır kıyır bir POĞACA hemde maya gerektirmeden yapılıyor o halde bu nefis tarifin yapılışına gecelim;
1
*Margarini veya tereyağını bir tavada eritelim
*Diğer butun malzemeleri sırayla geniş bir kabın icerisine koyalım
*Margarin eriyip, soğuduktan sonra malzemelerin icine ekleyelim
*Ununu suzgec yardımıyla havalandırarak ekleyelim ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
*Daha sonra hamurdan parcalar kopararak elimizde veya tezgahta cay tabağı buyukluğunde acalım ve icine tatlı kaşığı ile cokelik koyalım ve ağzını kapatalım ve tepsiye dizelim
*Uzerine onceden ayırdığımız yumurta sarısını fırca ile surelim ve catalla cizikler atıp susam serpiştirip 180 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirelim Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum Afiyet olsun **
*150 gram margarin veya tereyağı
*2 adet yumurta (Sarısı dışına akı icine)
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 cay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İc harcı icin;
*Cokelik
Mayasız 5 Dakika Poğacası (En Kolay Poğaca Cok Pratik) Tarifi Yapılışı Merhaba Arkadaşlar *
Sizlere muhteşem bir POĞACA tarifi ile geldim hem cok kolay, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir POĞACA istiyorsanız doğru yerdesiniz kahvaltı masalarına yakışan, ani gelen misafirler icin hem pratik hemde enfes lezzetiyle kıyır kıyır bir POĞACA hemde maya gerektirmeden yapılıyor o halde bu nefis tarifin yapılışına gecelim;
1
*Margarini veya tereyağını bir tavada eritelim
*Diğer butun malzemeleri sırayla geniş bir kabın icerisine koyalım
*Margarin eriyip, soğuduktan sonra malzemelerin icine ekleyelim
*Ununu suzgec yardımıyla havalandırarak ekleyelim ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
*Daha sonra hamurdan parcalar kopararak elimizde veya tezgahta cay tabağı buyukluğunde acalım ve icine tatlı kaşığı ile cokelik koyalım ve ağzını kapatalım ve tepsiye dizelim
*Uzerine onceden ayırdığımız yumurta sarısını fırca ile surelim ve catalla cizikler atıp susam serpiştirip 180 derecelik fırında uzeri kızarana kadar pişirelim Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum Afiyet olsun **