Mayasız Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı kaynamış süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un(kontrollu dökün kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Mayasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımıza şeker ve tuzu alıyoruz .
İçersine kaynamış sütümüzü döküp erimesini sağlıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu dökerek yoğuruyoruz .
Hamurumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana dek yoğuruyoruz ve hamurumuz hazır.
Daha sonra hamurumuzu 10 eşit kesime bölerek bezeler yapıyoruz ve merdanemizle açıyoruz.
Tatlı tabağı ebatında açtığımız hamurların ortasını minik yuvarla bir aparatla kesiyoruz.
Simit biçimi vererek kızgın yağda kızartıyoruz.
Çıtır mı çıtır lezzetli mi lezzetli bir kahvaltılık katiyetle denemelisiniz
1 su bardağı kaynamış süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un(kontrollu dökün kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Mayasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabımıza şeker ve tuzu alıyoruz .
İçersine kaynamış sütümüzü döküp erimesini sağlıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu dökerek yoğuruyoruz .
Hamurumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana dek yoğuruyoruz ve hamurumuz hazır.
Daha sonra hamurumuzu 10 eşit kesime bölerek bezeler yapıyoruz ve merdanemizle açıyoruz.
Tatlı tabağı ebatında açtığımız hamurların ortasını minik yuvarla bir aparatla kesiyoruz.
Simit biçimi vererek kızgın yağda kızartıyoruz.
Çıtır mı çıtır lezzetli mi lezzetli bir kahvaltılık katiyetle denemelisiniz