Mayasız Dereotlu Poğaca

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mayasız Dereotlu Poğaca Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 avuç ince kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 büyük su bardağı)
Üzerine sürmek için
1 adet yumurta sarısı
İç harcı
Kaşar peyniri veya beyaz peyniri
Üzeri için
Kavrulmuş susam/çörek otu(isteğe bağlı)

Mayasız Dereotlu Poğaca Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır, yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilir yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Ceviz den büyük parçalar alınır tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılır.
İçine harç konulur ve kapatılır.
Tepsiye alınır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ,susam veya çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 20-25 dakika kızarana denk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Mayasız Dereotlu Poğaca Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Dereotlu Havuçlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Dereotlu havuçlu poğaça yapmak için öncelikle hamuru hazırlayın. Hamur için un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuz kullanın. Tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun. Ardından hamuru dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp iç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır Malzemeleri: Dereotlu poğaça yapmak için gerekli malzemeler; un, tuz, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve dereotudur. Un ve kabartma tozu karıştırılır. Yoğurt, sıvı yağ ve tuz eklenerek yoğrulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur tezgaha alınır ve üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Sütlü Poğaça Nasıl Yapılır Mayasız? Mayasız sütlü poğaça tarifi için gerekli malzemeler: un, süt, yoğurt, kabartma tozu, tuz. Un ve kabartma tozunu karıştırın. Süt ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Mayasız poğaça nasıl yapılır? Mayasız poğaça tarifi için un, yoğurt, sıvı yağ, tuz kullanılır. Un ve tuz karıştırılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip yoğrulur. Hamur dinlenir. Hamurdan parçalar alınıp şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Fırında pişirilir. Mayasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Dereotlu Poğaça Nedir? Dereotlu poğaça, Türk mutfağına ait bir çeşit hamur işidir. Dereotu ile yapılan bu lezzetli hamur işi, kahvaltılarda ve öğün aralarında tercih edilen bir atıştırmalıktır. İçerisinde dereotu, un, tereyağı, yoğurt ve maya gibi malzemeler kullanılır. Dereotu, poğaçaya hoş bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt