Mayasız Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
150 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
Bir demet dereotu
İçi için :
Peynir
2 tatlı kaşığı süt
Üzerine:
Yumurtanın sarısı
Susam
Çörekotu

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Değerli hanımlar.

Ağızda kıyır kıyır dağılan bir poğaça ile içimizi ısıtmaya geldim hadi başlayalım.
Öncelikle çok beklememek için mayasız bir hamur elde edeceğiz. Karıştırma kabına eriyen yada oda sıcaklığındaki margarin ile sıvı yağ alalım.
İçine yumurta, (dilerseniz beyazını hamur içine sarısını yüzeyine sürebilirsiniz. Fark olmuyor. ) şeker, tuzu koyup bir çırpıcı ile karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
En son dereotunu küçük küçük doğrayıp hamura karıştıralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edelim.
Bir tarafta peynir ve 2 tatlı kaşığı sütü karıştalım.
Sonra hamuru küçük bezeler haline getirelim elimizle ya da merdaneyle tek tek açıp içine hazırladığımız peyniri koyup kapatalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam ya da çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 fırında koyalım. Ve pişmesini bekleyelim.
Çok kolay ve lezzetli bir tarif mutlaka deneyin çok hızlı oluyor ve hemen bitiyor.

Afiyet olsun

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt