Mayasız Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Arası için
400 gram ıspanak
1 orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pulbiber
Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli tüm malzemeleri kaseye alın ve yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamuru mandalına büyüklüğünde bezeler haline getirin. Ben 19 beze yaptım.
Bezeleri unlanmış bir tezgahta üzeri örtülü olsun. Hamuru bekletmeden,ara ara unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açın.
Arzu ettiğiniz içi hazırlayın. Ben ıspanaklı yaptım.
Ispanakları güzelce yıkayın. İncecik doğrayın,kuru soğanı da minik küpler halinde doğrayın. Ispanakların üzerine alın.
Ben ıspanaklı içi çiğden yapıyorum. Hiç pişirmeye gerek kalmıyor. Soğan ve ıspanakları baharat ve yağla birlikte elinizle güzelce ovun.
Ispanaklar hacmini kaybedecek. O yüzden pişirmeye gerek yok.
Açtığınız yufkaların yarısına arzu ettiğiniz kadar içten koyun.
Diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlardan sıkıca bastırarak kapatın.
Gözlemeleri tavada kısık ateşte,arkalı önlü çevirerek güzelce pişirin.
Gözlemeleri yağsız yapabilirsiniz veya pişmek üzereyken üzerine tereyağı sürerek de hazırlayabilirsiniz.
Pişen gözlemeleri tavadan alın ve sıcak kalması için üzerini örtün.
Tüm gözlemeleri aynı şekilde pişirin.Gerçekten lezzetli harika bir tarif oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Tarifimi videolu olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi bekliyorum kıymetli arkadaşlarım. Yepyeni tariflerinden haberdar olmak için abone olmayı unutmayın. Youtube kanalıma abone olmak ücretsizdir. ,
Mayasız Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Arası için
400 gram ıspanak
1 orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pulbiber
Mayasız Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için gerekli tüm malzemeleri kaseye alın ve yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamuru mandalına büyüklüğünde bezeler haline getirin. Ben 19 beze yaptım.
Bezeleri unlanmış bir tezgahta üzeri örtülü olsun. Hamuru bekletmeden,ara ara unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açın.
Arzu ettiğiniz içi hazırlayın. Ben ıspanaklı yaptım.
Ispanakları güzelce yıkayın. İncecik doğrayın,kuru soğanı da minik küpler halinde doğrayın. Ispanakların üzerine alın.
Ben ıspanaklı içi çiğden yapıyorum. Hiç pişirmeye gerek kalmıyor. Soğan ve ıspanakları baharat ve yağla birlikte elinizle güzelce ovun.
Ispanaklar hacmini kaybedecek. O yüzden pişirmeye gerek yok.
Açtığınız yufkaların yarısına arzu ettiğiniz kadar içten koyun.
Diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlardan sıkıca bastırarak kapatın.
Gözlemeleri tavada kısık ateşte,arkalı önlü çevirerek güzelce pişirin.
Gözlemeleri yağsız yapabilirsiniz veya pişmek üzereyken üzerine tereyağı sürerek de hazırlayabilirsiniz.
Pişen gözlemeleri tavadan alın ve sıcak kalması için üzerini örtün.
Tüm gözlemeleri aynı şekilde pişirin.Gerçekten lezzetli harika bir tarif oluyor. Mutlaka denemelisiniz.
Tarifimi videolu olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi bekliyorum kıymetli arkadaşlarım. Yepyeni tariflerinden haberdar olmak için abone olmayı unutmayın. Youtube kanalıma abone olmak ücretsizdir. ,
Mayasız Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı