Son konular

Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı

Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ,su ,tuz ve sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğuralım, en az yarım saat dinlendirelim.
Tereyağını tavada eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim.
Hamuru 8 modüle ayırıp bezeleyelim.
Bezeleri biraz unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar hoş olur.
Açtığımız hamurun her yerini yağlayalım ve rulo yapalım.
Ruloları kıvırıp yuvarlak yapalım.
8 bezeyi tamamlayınca hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim.
Yaptığımız ruloları oklavayla açalım.
Kızdırdığımız tavada çift taraflı daima çevirerek pişirelim. Afiyet olsun
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tuz 5,5 su bardağı un Bezelere sürmek için; 100 gram tereyağı Mayasız Tel Tel Ayrılan Pamuk Gibi Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su 2,3 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı maya 7 ,7-5 su bardağı un Arası için; 100-150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çat kaşığı kabartma tozu 4-4,5 su bardağı un Hamurları yağlamak için 100 gram tereyağı ya da margarin Yarım çay bardağı ayçiçek yağı Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Oklavasız Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un 2,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz Yağlamak için: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Oklavasız Tel Tel Ayrılan Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tarifemiz için unu ve tuzu uygun bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler 2.5 su bardağı süt (250 ml bardak) 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un Arasına sürmek için 200 gram tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru kulak memesi kıvamında yorulalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt