Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un
Arası için;
1 kase peynir (İstenilen çeşit)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm materyaller yoğurma kabına alınır.
3 bardaktan sonra un denetimli eklenir (Kıvamına göre) yumuşak bir hamur elde edilir.
Arasına istenilen peynir çeşidi koyulup kapatılır.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp isteğe nazaran çatalla çizikler atılır ve susam serpilir.
180 derecelik fırında 25 dk kadar denetimli pişirilir.
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağ (Oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3.5 su bardağı un
Arası için;
1 kase peynir (İstenilen çeşit)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Susam
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için tüm materyaller yoğurma kabına alınır.
3 bardaktan sonra un denetimli eklenir (Kıvamına göre) yumuşak bir hamur elde edilir.
Arasına istenilen peynir çeşidi koyulup kapatılır.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp isteğe nazaran çatalla çizikler atılır ve susam serpilir.
180 derecelik fırında 25 dk kadar denetimli pişirilir.
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı